Grbović: Rješavamo problem Doma revolucije

Autor:

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović tvrdi da je veliki broj investitora zainteresovan za rekonstrukciju Doma revolucije i da očekuje da se taj problem, star više od četiri decenije, konačno riješi.

0
A- A A+
Dom revolucije Foto: MONDO/Ana Božović

  “Krenuli smo da rješavamo ovaj problem i mogu da kažem da sam zaista prezadovoljan i da nijesam očekivao toliko interesovanje investitora, praktično navalu onih koji bi htjeli da učestvuju u realizaciji ovog projekta. Ali, kao i uvijek, nađu se neki eksperti, stručnjaci da nešto ulove u mutnom ili nešto blokiraju, ali država je smogla snage da to spriječi. Radovi su nastavljeni i prema onome kako se stvari odvijaju, vjerujem da ćemo ubrzo dobiti saglasnost od države da se raspišu tenderi na period od 30 godina, da se ti prostori, a to je najljepšte mjesto u Nikšiću, u samom centru grada, daju u dugoročni zakup, a da investitori od svojih sredstava te prostore privedu namjeni. Dakle, očekujem da konačno riješimo taj gorući problem za Nikšić”, kazao je Grbović u intervjuu za Infobiro.

Govoreći o investicijama i projektima, Grbović ističe da je izgradnja glavnog gradskog trga nešto na šta su ponosni i po čemu će se, kako kaže, i neko dogledno vrijeme i pamtiti i pominjati rad aktuelne lokalne uprave.

Od projekata koji slijede navodi izgradnju doma starih, zapadne tribine stadiona Sutjeslca, te izgradnju stambenih zgrada i putne infrastrukture.

U ovom periodu radi se na putnoj infrastrukturi, presvlačenju asfalta na putevima u selima i prigradskim naseljima.

Govoreći o stambenoj izgradnji, Grbović ističe da je završena zgrada za penzionere od 75 stanova. Takođe se bliži kraju završetak radova na dvije stambene zgrade za zdravstvene radnike.

Počela rekonstrukcija Doma revolucije (FOTO)

Tagovi:
Sve vijesti