Šta znači "suviše si dobar za mene"

Autor:

Šta se sve krije iz ovog tako pristojnog i tako uobičajenog načina da se "otkači" neko ko nam se (više) ne dopada...

0
A- A A+
ljubav, srce Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Negde između "nisam spremna za vezu" i "ne volim te više" nalazi se "ti si previše fin za mene", verovatno jedna od najiritantnijih fraza koje žene mogu da izgovore kada je reč o ljubavi i vezama.

Iako se često koristi kao "zgodan" izgovor da se neko "otkači", značenje može da varira od slučaja do slučaja. Pa šta se u stvari krije iza tog "pristojnog" izgovora? U svakom slučaju, posle te rečenice od veze nema ništa, a evo šta se najčešće time poručuje.

Žene nikad ne ostavljaju jer je muškarac previše fin. Iz prostog razloga što nije moguće biti "previše dobar", "previše ljubazan" ili "previše lepo vaspitan".

"Fino" u ženskom rečniku često znači "dosadan", "nesiguran", a u nekim slučajevima i "loš u krevetu", ali pošto bi to zvučalo suviše surovo, obično se bira neutralnija "suviše si dobar" varijanta.

"Suviše si dobar za mene" često znači "uvek igraš na sigurno i predvidljiv si", a žene najčešće žele da njihov partner ima avanturističkog duha. Nekoga od čijeg će im pogleda klecati kolena... Ali, lakše je "izvući se" ako se čitava stvar predstavi u "nisi ti kriv, ja sam" maniru.

To može biti i drugi način da se kaže "dosadan si". Svi mi želimo nekoga ko će za nas biti izazov, mentalno, pre svega, sa kim ćemo moći da i razgovaramo o ozbiljnim temama i da se smejemo do suza, uživajući u svakom zajedničkom trenutku.

Ako joj prepustite da donosi sve odluke koje vas se oboje tiču, na dobrom ste putu da vas "otpiše", najverovatnije pod parolom "suviše si fin". Iako vi možda mislite da je lepo od vas što je puštate da ona odlučuje koji ćete film gledati, u koji ćete restoran na večeru, ili kuda ćete na more, to vrlo brzo može da postane jako zamorno. Žene žele pored sebe nekoga ko je u stanju da iznese svoje mišljenje i donese odluke, od onih najbanalnijih, do onih velikih, životnih.

Ipak, ponekad "suviše si dobar za mene" znači i da ona ima utisak da vas ne zaslužuje. Možda je imala loša iskustva sa muškarcima, pa misli da nije vredna, da ne zaslužuje da neko bude dobar prema njoj.

Ako imate utisak da je to u pitanju, a stalo vam je do nje, nemojte odustajati. Budite pažljivi i dobri, pokažite joj koliko vam je stalo do nje.

Ako budete imali strpljenja i razumevanja za njene strahove, kad vam se konačno prepusti verovatno će to biti ljubav koju ćete pamtiti čitavog života, čak i ako ne ostanete zajedno.

Zašto se žene zaljubljuju u kretene

Zašto žene padaju na introvertne tipove

Tagovi:
Sve vijesti