• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo ko sve pjeva na Ljetu sa zvijezdama!

Autor mondo.me

I 12. manifestacija TO Bar “Ljeto sa zvijezdama” donosi osam spektakularnih muzičkih hepeninga. Evo ko će sve ljetos imati svirku u gradu pod Rumijom!

 Evo ko sve pjeva na Ljetu sa zvijezdama!  Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Jedno od najljepših šetališta na Jadranu biće i ovog ljeta svakog petka poprište muzičkih spektakla za sve ukuse. Tradicionalna manifestacija Turističke organizacije Bar svakog petka u julu i avgustu donosi koncerte muzičkih zvijezda regiona u aranžmanu sa najboljim domaćim bendovima i solistima.

Prvi koncert u okviru Ljeta sa zvijezdama, 6. jula, donosi tako žurku ”Party bus” na kojoj će zvijezde noći biti proslavljena rok grupa “Kerber”. Prije proslavljenog benda iz Niša, svirku će imati crnogorski bend “Parampaščad” i beogradski hip hop sastav “Bad copy”.

Sledeće nedjelje, 13. jula, na programu je klasika: Na binu na šetalištu Kralja Nikole prvo se penje Hor Antivari musica, dirigent Miro Kruščić i sopran Aleksandra Vojvodić Jovović. Nakon njih slijedi nastup najpoznatijeg hora u regionu, beogradskog Viva Vox-a!

Petak veče 20. jula rezervisan je za ljubitelje popa i vrhunskih ženskih vokala: Prva će na binu nekadašnja predstavnica Crne Gore na Eurosongu Andrea Demirović uz pratnju jednog od najboljih rok sastava na ovom prostoru rok benda AkademiA. Nakon barskih zvijezda na binu na šetalištu Kralja Nikole penje se Indira Forza, nekadašnja frontmenka proslavljenog hrvatskog benda Colonia sa starim pratećim sastavom novog imena.

Poslednji petak u julu, donosi poslasticu za ljubitelje roka klasike: Rok operu sa Novosadskim Big Band-om i orkestrom i operskim horom Srpskog narodnog pozorišta!

Izvor: MONDO


Avgustovski repertoar Ljeta sa zvijezdama donosi dva folk i dva pop koncerta čiji izvođači garantuju puno šetalište na barskoj rivi! Prvi petak avgusta rezervisan je za najpopularniji barski pop-folk Padrino bend, nakon kojeg slijedi “meko folkersko usijanje” sa Acom Pejovićem u glavnoj ulozi!

U petak 10. avgusta zakazan je sasvim drugačiji i avangardniji muzički program koji otvara kultni barski sastav Grimm nakon kojeg na binu izlaze legendarne Neverne bebe!

Sledeće nedjelje, 17. avgusta, na repertoaru će ponovo biti folk – prvo sa barskim zvijezdama etno melosa Dinom Beharovićem i njegovim bendom a potom sa, po mnogima, najboljim muškim folk vokalom na Balkanu Adilom
Maksutovićem. Biće to prvi nastup srpske mega zvijezde pod Rumijom čiji najveći hitovi imaju desetomilionske preglede na YouTube kanalu (“Ne spominji ljubav”, “Ljubi me po sjećanju”, “Od usana do stopala”, “Ne mogu bez tebe ja”).

Poslednji koncert 12. Ljeta sa zvijezdama donosi rok i pop klasiku sa izvođačima koji garantuju spektakl: Prvi sat rezervisan je za “rokačinu” sastava AkademiA, a od 22:00 na binu izlazi Lexington.

Na promociji programa ovogodišnjeg Ljeta sazvijezdama bili su gotovo svi izvođači iz Bara počev od operska i pop dive Aleksandre Vojvodić Jovović i Andree Demirović, predstavnika rok benda AkademiA i Padrino benda, kompletne "posade" Grimm-a...

FOTOGALERIJA:


Pop zvijezde ovogodišnjeg Ljeta sa zvijezdama, Indira, Neverne bebe i Lexington bend poslali su pozdrav preko video linka! Pogledajte:

Pozdrav
Izvor: YouTube-Mladen Stojović

"TO Bar se ove godine potrudila da sačini program koji će za nijansu biti različit sa željom da zadovoljimo ukuse i onih koji vole drugačiji zvuk. Zato smo u saradni sa Barskim ljetopisom i NVO Sinteza dopunili program sa dva koncerta koja donose nešto drugačiji muzički sadržaj. Tu su naravno i komercijalni izvoćači koji će okupiti veći broj gledalaca poput Nevernih beba, Aca Pejovića, Indire Force, Adila…", izjavila je na konferenciji za novinare v.d. direktorica TO Bar Sanja Simović Mitrović.

Novitet u ovogodišnjem programu TO Bar biće dva koncerta elektronske muzike koja će se održati na gradskoj plaži.

"Cilj TO Bar je da zadovolji ukuse svih koji vole muziku pa smo zbog toga pripremili dva koncerta kojis e neće održati na šetalištu u okviru programa Ljeto sa zvijezdama, već na gradskoj plaži. Te koncerte ćemo raditi u saradnji sa Morskim dobrom. Tu ćemo imati koncerte tzv elektronske muzike sa DJ zvijezdama regiona ali naravno i Bara. Svi programi koje TO Bar bude organizovali ispred gostujućih izvođača budu pojedinci i grupe iz Bara , poznate u našem gradu", dodala je Simović Mitrović.

Pogledajte kako je bilo na nekim od prošlogodišnjih spektakla Ljeta sazvijezdama:  

Joksimovićev muzički zemljotres u Baru! (FOTO)

Erupcija trubačkog vulkana na šetalištu Kralja Nikole! (VIDEO, FOTO)

Svirka uz rasvjetu sa farova oldtajmera! (VIDEO)



Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kodžak

🇸 🇺 🇵 🇪 🇷

Sine Brute

Dobar repertoar,dobar posao odradjen,bravo Sanja.Au Kerber extra.

Mrgud

Sjajno!

Mili

Hvala na ovako divnom izvjestaju. I ove godine u Baru zagarantovan fantastican provod!