Viber: Ukinuta jedna od aplikacija

Viber za Windows 10 više ne postoji, makar tako sugeriše Windows 10 Store.

0
A- A A+


Viber je povučen sa Windows 10 Store-a. Primijetili smo to početkom juna, ali nismo odmah “alarmirali“ čitaoce, jer smo pomislili da je aplikacija samo trenutno nedostupna. Ipak, ni nakon nekoliko dana i u toku pisanja ovog teksta (7. jun) aplikacija se nije pojavila. Zapravo, aplikacija je zakopana u prodavnici, ali više ne može da se instalira na Windows 10 računarima. Viber je sad aplikacija samo za Windows Phone i Windows 10 Mobile i Windows Hub uređaje.

Povlačenje Viber-a za Windows 10 uslijedilo je nakon što je nakon godinu dana stiglo ažuriranje.

MONDO MobIT

Kategorija za PC više ne postoji, a kad se sa Windows 10 računara u Store-u traži Viber pojam pretraga ne izbacuje nikakve rezultate. Tek kad se pretraga filtrira sa Mobile Viber postaje dostupan, ali i dalje ga nije moguće instalirati na Windows 10 PC, ako ga već nema na računaru.

Viber uveo nove dodatke za poruke (FOTO, VIDEO)

Ukoliko je Viber instaliran na Windows 10 mašini on će funkcionisati i dalje normalno, koliko smo imali priliku da testiramo.

MobIT je kontaktirao Viber podršku i kad dobijemo odgovor dopunićemo vijest i obavijestiti vas da li je ovo kraj Viber puta za Windows 10 ili je u pitanju privremena stvar.


Tagovi:
Sve vijesti