Viber uveo nove dodatke za poruke (FOTO, VIDEO)

Novi Viber Chat Extensions dodaci čine poruke moćnijim i izražajnijim, pa pogledajte o čemu se radi i kako se koriste.

Viber uveo nove dodatke za poruke (FOTO, VIDEO) Foto: Promo / Rakuten Viber

Kompanija Rakuten Viber najavila je uvođenje novih i naprednih Chat Extensions dodataka, time pružajući milijardi svojih korisnika uzbudljive načine da se izraze i lako upravljaju svojim razgovorima.

Predstavljene prvi put u decembru 2016, Čet ekstenzije na Viberu obogaćuju razgovore između korisnika bez napuštanja tekuće razmene poruka - iz samog Viber ekrana korisnici mogu da pretražuju i dele GIF-ove i YouTube video, šalju Spotify pjesme, preporučene restorane preko Yelp-a i više.

Nove Viber Čet ekstenzije su:

- Viber Shouts: nov i zabavan način razmjene poruka na šarenim pozadinama, kako biste ih po važnosti izdvojili od drugih. Uz više od 20 početnih živopisnih pozadina, Viber će ih uvesti još na globalnom i lokalnom nivou u predstojećem periodu

Izvor: Viber

- Favorites: za korisnika čuvaju sve korisne i važne GIF-ove, linkove i YouTube video klipove na jednom pristupačnom mjestu. Korisnici mogu da sačuvaju bilo koji GIF, link ili YouTube video klip, koji su dobili putem Viber-a u ovaj odjeljak. Kasnije će mu ti sadržaji biti lako dostupni za dijeljenje jednim klikom na ekran.

Izvor: Viber

- Location: pruža novu, obogaćenu opciju za dijeljenje lokacije, koja uključuje dodatne informacije o samoj lokaciji, koju korisnik dijeli unutar razgovora. Poruka sa lokacijom ima “Open“ dugme, koje nudi da oblast pretražite kroz aplikaciju po želji. Što se tiče privatnosti, ova opcija je omogućena samo onim korisnicima, koji Viber-u omoguće pristup trenutnoj lokaciji boravka. Viber informacije o lokaciji traži jedino i isključivo kada korisnik aktivira Location Čet ekstenziju, kako bi je podijelio sa prijateljima.

Od svog nastanka, Viber se udružio sa preko 20 partnera za kreiranje i dijeljenje sadržaja, kao i raznih usluga na globalnom i lokalnom nivou putem Čet ekstenzija - kao što su GIPHY i Tenor za GIF-ove, YouTube za onlajn video sadržaj, Spotify za muziku - kao i drugim partnerima iz domena vijesti, zabave, sporta i gastronomije. Samo tokom prošle godine, korisnici Viber-a su koristili Čet ekstenzije u više od 4.5 milijarde slučajeva, čineći ih jednim od najbrže rastućih načina komunikacije unutar aplikacije.

Viber Shouts, Favorites i Location opcije će se postepeno uvoditi širom svijeta i biće dostupne na Viber mobilnoj aplikaciji za iPhone i Android.

Sve vijesti