Tramp poručio Kimu: Vojska SAD je spremna!

Autor:

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da "čeka da vidi" da li će se severnokorejski lider Kim Džong Un ponovo "angažovati u konstruktivnom dijalogu".

0
A- A A+

Tramp je upozorio da je vojska SAD "spremna ako treba" da odgovori na nesmotrene akcije Pjongjanga.

On je otvorio vrata diplomatiji samo nekoliko sati nakon što je otkazao samit sa Kimom, koji je bio planiran za 12. jun u Singapuru, a za krah pregovora okrivio je severnokorejskog lidera.

Tramp je novinarima rekao da će SAD održati sankcije protiv Pjongjanga i da se "maksimalni pritisak na čelu sa SAD nastavlja", prenosi AP.

JA ĆU PRVI, JA ĆU PRVI: Tramp otkazao susret Kimu


Upozorivši da je vojska SAD "spremna da, ako treba, odgovori na nesmotrene akcije" Severne Koreje, američki predsednik je naveo da je u kontaktu s Južnom Korejom i Japanom i da su oba saveznika spremna da ponesu veliki deo finansijskog tera "ukoliko ih zadesi takva nesrećna situacija".

Dijalog sa Severnom Korejom, napomenuo je Tramp, donedavno je bio dobar, prenosi Rojters.

VELEOBRT: Tramp i Kim Džong Un se sastaju!


Tramp je izrazio nadu da će Kim Džong Un učiniti ono što je dobro za njegov narod.

Rekao je i da bi samit mogao da se održi kasnije u budućnosti.

Na pitanje da li misli da bi otkazivanje samita moglo da poveća mogućnost izbijanja rata, američki predsednik je odgovorio:

"Videćemo šta će se dogoditi".

SAD su, poručio je Tramp, spremnije nego ikada pre da se suprotstave bilo kakvoj pretnji Severne Koreje, navodi britanska agencija.

Tagovi:
Sve vijesti