Koncert Karadaglića u subotu na Trgu nezavisnosti

Autor:

Jedan od najpoznatijih izvođača klasične muzike na svijetu, Miloš Karadaglić održaće koncert u Podgorici. "Velika mi je čast, koncert je poklon građanima Podgorice", rekao je Karadaglić.

0
A- A A+
trg nezavisnosti podgorica grad fontana sunce Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević“Velika čast da nastupim sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom jer su rijetki koncerti klasične muzike na gradskim trgovima. Kao neko ko je potekao odavde i koji nosi sve to u sebi, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje i što ću svirati pred svima vama u subotu”,
rekao je Miloš Karadaglić na konferenciji za novinare povodom koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra i poznatog crnogorskog gitariste, koji se organizuje u cilju proslave Dana nezavisnosti i proslave 12 godina od obnove crnogorskoga suvereniteta.

Koncert će biti održan u subotu, 26. maja na Trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:00, pod upravom Grigorija Kraska.

Karadaglić je istakao da je srećan što orkestar napokon dobija svoje prostorije i svoju koncertnu dvoranu.

“Srećan sam što se ide naprijed u svemu tome i jednostavno sam svojim prisustvom htio to i podržati. Ovaj koncert je na jedan najljepši način poklon građanima Podgorice i građanima Crne Gore jer muzika je jezik svih nas, bez obzira na naša uvjerenja, bilo lična, bilo politička”, rekao je Karadaglić dodavši da se najbolje izražavamo kroz muziku gdje nalazimo, kako je naglasio, “tu neku zajedničku riječ”.

“Program koji ćemo izvesti na Trgu biće za svaki ukus. Obzirom na to da je ovaj koncert na otvorenom bih bio jako srećan kada bi ljudi koji možda nikad nisu došli na koncert klasične muzike prošetali i pridružili se da nekako taj događaj zajednički bilježimo i uživamo u muzici”,istakao je Karadaglić.

“Miloševa veza sa Crnom Gorom iz godine u godinu sve jača, a iskonski poziv pripadnosti i svijest o sopstvenom identitetu, koju nije narušio ni dugogodišnji život van Crne Gore, govori nam o umjetnikojoj zrelosti i ljudskom formatu” istakao je minister kulture u Vladi Crne Gore Aleksandar Bogdanović. On je naveo da smo značaj važne, vibrantne uloge koju muzika ima u svakom društvu definisali kroz osnivanje Muzičkog centra, institucije u kojoj se na organizovani sistematičan način vodi briga o muzičkoj djelatnosti u Crnoj Gori.

“I Crnogorski sinfonijski orkestar zaživio je u godinama kada je Crna Gora dobila nezavisnost. Danas je ovaj ansanbl stožer ukupnog muzičkog života Crne Gore. Uskoro nas očekuje i svečano otvaranje novog objekta Muzičkog centra, Crnogorske Kinoteke i Filmskog centra, u čiju je rekonstrukciju je država uložila oko 13.190.000 eura”, istakao je Bogdanović.

Sve vijesti