Pritisak je tu kad ne opravdam (velika) očekivanja

Autor:

Aleksa Ukropina liječi povredu ramena, a jasno je da je sjajni ljevak potreban vaterpolo reprezentaciji ovog ljeta - 19-godišnji Novljanin je pričao o povredi, povratku igrača, Evropskom prvenstvu, transferu u mađarski OSC

0
A- A A+
Ajkule, Vaterpolo Crna Gora Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je počela pripreme za Evropsko prvenstvo (15 - 28. jul), a na dva mjeseca od početka spektakla u Barseloni, jasno je da Crna Gora više nije ista sa i bez Alekse Ukropine.

Ljevoruki vaterpolista je zbog povrede ramena propustio finiš sezone u Jadranu i zbog toga zabrinuo sve navijače “ajkula”.

Ide ka boljem i u odnosu na ranije vidi se napredak. Prisutan je bol i manje poteškoće prilikom šutiranja i sličnih pokreta i to me sprečava da počnem pripreme sa istim intenzitetom kao i ostali”, rekao je Ukropina.

Kao nikada ranije vaterpolisti su imali mnogo utakmica, a tek ih očekuje pakleno ljeto... Crnu Goru očekuju finalni turnir Svjetske lige (18 - 23. jun), Mediteranske igre (26. Jun - 2. jul) i na kraju EP u Barseloni.

Iskreno rečeno, nije naporno. Ovo je već peto ljeto u kojem imam neko veliko takmičenje, računajući i takmičenja za mlađe kategorije. Vaterpolo za razliku od većine drugih sportova je takav sport u kojem se svake godine održava neko veliko takmičenje tako da se čovjek navikne na sve to", objasnio je 19-godišnji Novljanin.

Crna Gora je jedan od favorita na Evropskom prvenstvu?

Povratak Aleksandra Ivovića i Mlađana Janovića je znatno doprinio kvalitetu naše reprezentacije za ovo EP. Kao i uvijek, Crna Gora je jedna od selekcija koja može da dogura do samog kraja. Međutim, treba ići korak po korak, tako da je još rano za bilo kakve pretpostavke i obećanja, jer ima još puno da se radi", smatra Ukropina.

Iako u septembru puni tek 20 godina, od Ukropine (na velikom takmičenju debitovao još 2015. na SP u Kazanju) već se očekuje da bude jedan od nosilaca igre Crne Gore.

Iskreno rečeno, pritisak je jedino prisutan ukoliko ne opravdam očekivanja odnosno ako ne pružim partiju kakvu obično pružam. Sve se to da ispraviti u narednim utakmicama i sve dok dajem svoj doprinos ekipi, koji ona očekuje od mene, pritiska nema”, jasan je Ukropina, koji će od sljedeće sezone gotovo je sigurno igrati za mađarski OSC sa našim Draškom Brguljanom.

Radi se o jednoj od boljih mađarskih ekipa koja je eto igrom slučaja me prva kontaktirala ove godine. Uporedivši to sa ostalim ponudama koje su kasnije stigle došao sam do zaključka da je to ekipa za koju želim da igram”.

Mladi vaterpolista ne sumnja da će to biti pravi korak u njegovoj karijeri.

Završili su ove sezone kao četvrti u veoma jakom prvenstvu i bili učesnici Lige šampiona. Mađarska liga je sigurno trenutno najkvalitetnija u svijetu vaterpola tako da za moj dalji napredak ne strahujem. Nije još ništa definitivno, ali su velike šanse da će se taj transfer ostvariti”, zaključio je Ukropina.

Tagovi:
Sve vijesti