Marković zna ime glavnog pregovarača i zamjenika

Autor:

Premijer Duško Marković saopštio je da već zna ime ne samo glavnog pregovarača nego i njegovih zamjenika, ali da o tome sada ne bi govorio

0
A- A A+

Han Duško Marković Foto: MONDO/Gordana Bojanić

"Imam ime ne samo glavnog pregovarača nego i njegovih zamjenika. Ne bih govorio o imenima, jer treba da dobijemo formalne uslove, usvojimo sistematizaciju vjerovatno na narednoj sjednici Vlade, a onda će izvršna vlast obaviti izbor“, kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon Samita EU – Zapadni Blakan u Sofiji.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da je izvršna vlast odlučila da će Kancelarija glavnog pregovarača biti u Kabinetu predsjednika Vlade.

„Na taj način želimo da, i ja lično, a i Vlada preuzme, da kažemo, veću odgovornost u odnosu na pregovarački proces u ovom važnom trenutku, nego do sada", zaključio je Marković.

Bivši ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović, podnio je 22. februara ostavku na mjesto člana Vlade iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Agencija za sprečavanje korupcije je 19. februara utvrdila da je Pejović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer je suprotno Ustavu Crne Gore istovremeno imao status ambasadora.

Sve vijesti