RADILE ŠTANGLE: Radnici iz Srbije pretučeni u JAR!

Autor:

Nekoliko državljana Srbije, radnika jedne nemačke kompanije koja posluje u Južnoafričkoj republici povređeno je u napadu kolega.

0
A- A A+

policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Dva radnika su teže povređena, a šestoro je zadobilo lakše povrede, pišu beogradski mediji.

Takođe, u noći između srede i četvrtka opljačkana je i kuća srpskog konzula u Pretoriji Saše Marta.

Srpski radnici su zaposleni u jednoj kompaniji koja je registrovana u Nemačkoj, a čiji su vlasnici Hrvati sa nemačkim državljanstvom. 

Slovačka: Uhapšeni Srbi


Iz Službe za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih poslova Srbije je potvrđeno da je do incidenta došlo, ali i da se čeka zvanični izveštaj iz Južnoafričke republike. 

List "Kurir" navodi da su se afroamerički radnici pobunili su se jer su dobili otkaz, pa su metalnim štanglama "lomili ruke i noge kolegama iz Srbije, Hrvatske i Nemačke".

Intervenisale su vojska i policija, zapucavši kako bi "spasile radnike iz Evrope".

"Kurir" navodi da su šestorica Srba zadobila lakše povrede, a dvojica prelome ruku i nogu, te da su svi zadržani u bolnici, ali su van životne opasnosti.

Domaći radnici su navodno nezadovoljni svojim statusom.

To je, između ostalog, napisao korisnik Twittera pod imenom Donald Madona Matebula, uz poruku “Evropljani moraju pasti”.

“Na izgradnji termoelektrane “Kosile” južnoafrički radnici i poreski obaveznici dobijaju otkaze, dok nejužnoafrički radnici i dalje rade isti posao koji smo mi radili. Južnoafrikanci gube poslove, a Evropljani i stranci ostaju”, napisao je Matebula. 

On je postavio i fotografije protesta južnoafričkih radnika ispred gradilišta, kao i fotografije na kojima se vidi da je policija pucala na okupljene. 

Tagovi:
Sve vijesti