Kamere ugašene u momentu eksplozije?!

Autor:

Tužilaštvo je pokrenulo istražne radnje protiv odgovorinih lica nakon saznanja da u momentu eksplozije u fabrici oružja Tara, u kojoj su stradali Radovan Čobeljić (50) i Maksim Vujičić (50), nisu radile kamere.

Kamere ugašene u momentu eksplozije?! Foto: MONDO

Tokom dosadašnje istrage istražitelji su utvrdili da u momentu eksplozije koja se dogodila u fabrici oružja Tara, a u kojoj su život izgubile dvije osobe, kamere nisu radile, iako je to zakonska obaveza.

 Danu je potvrđeno iz tužilaštva da je upravo to saznanje dovelo do pokretanja istrage protiv odgovornih lica u mojkovačkoj fabrici.

 Kako bi utvrdili kako je došlo do eksplozije i da li je ona mogla biti sprijeena, iz  tužilaštva su od odgovornih lica zatražili da im dostave snimke nadzornih kamera, međutim, umjesto do snimka, tužilaštvo je došlo do saznanja da toga dana kamere nisu radile. Zbog toga je, kako prenosi Dan, tužilaštvo pokrenulo istragu kako bi se našlo odgovorno lice za ovaj propust.

Od prvog dana se spektakulisalo da je do eksplozije došlo usljed zapaljenja smjese koja se koristi za proizvodnju u fabrici, a nadležni zvanično nisu saopštili uzrok nesreće.

Preminuo i drugi radnik fabrike oružja "Tara"

Sve vijesti