Prvi pravi telefon s ekranom od ivice do ivice

Ekran, koji zaklapa gotovo 100 odsto prednjeg dijela telefona zove se Z5 i nema veze sa kompanijom iz Japana.

0
A- A A+

Možda vas ime Z5 asocira prvo na kompaniju Sony i njene Xperia telefone, ali je Z5, zapravo, novi vodeći telefon (flagship) kompanije Lenovo, koji će biti predstavljen uskoro.

O Lenovo Z5 smartfonu nema previše pouzdanih informacija, ali je iz objava čelnika kompanije, koji su napravili par objava na kineskoj Weibo mreži, više nego jasno da je Lenovo Z5 više nego stvaran i da će naglasak biti na ekranu, koji zatvara cio prednji dio telefona.

Lenovo će tako, prvi put u smartfon industriji, imati praktično prednji dio telefona, koji je potpuno sačinjen od ekrana i zaista ima displej od ivice do ivice, sa svih strana. Slušalica za uvo će biti ili vrlo mali prorez na samom vrhu telefon ili će se koristiti novi sistem vibracija, koji prenose glas ispod ekrana, koji smo vidjeli prvi put na Aquos telefonima kompanije Sharp. Kamera će najvjerovatnije biti na okretanje ili na iskakanje, što je česta praksa kineskih proizvođača i omogućava da se jedna ili dvostruka glavna kamera koristi istovremeno i kao selfi kamera.

Tijelo telefona će biti izrađeno od metala u potpunosti, bez staklenih leđa, objašnjava PhoneArena, a antene su smještene na sva četiri kraja uređaja.

Lenovo Z5 bi mogao da bude najavljen već 14. juna, ali ne vjerujemo da će se ovaj model prodavati u Evropi i naročito u Crnoj Gori. Lenovo nama i regionu, ipak, sprema Motorola Moto G6 seriju, kao i novu Moto Z3 (Play).


Sve vijesti