Hotel Rivijera obogaćuje turističku ponudu

Autor:

Obnovljeni hotel Rivijera u Njivicama predstavlja novu vrijednost za Crnu Goru, obogaćuje njenu turističku ponudu i daje prilike za nova ulaganja i radna mjesta, ocijenio je premijer Duško Marković.

0
A- A A+
Duško Marković skupština Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  On je u petak na svečanom otvaranju hotela kazao da je to jedna impresivna investicija.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, rekao i da je zadovoljan činjenicom da crnogorski turizam nastavlja da se uspješno razvija, poručujući da Vlada ima jasnu strategiju održivog ekonomskog razvoja.

„Prošla turistički rekordna godina pokazala je da smo sposobni da svoje razvojne potencijale pretvorimo u korist građana i da očekujemo još bolje rezultate, s obzirom da u kapitalnim projektima crnogorskog turizma već imamo ugovorene poslove od tri milijarde eura“, naveo je Marković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ima jasnu strategiju svog razvoja – ubrzan i ekonomski održiv razvoj.

„Mi smo to u prethodnih godinu i po pokazali. Pokazali smo da smo sposobni da naše potencijale i vrijednosti pretvorimo u opšte dobro zemlje i pretvorimo u korist građana“, saopštio je Marković.

Marković se zahvalo administraciji Ministarstva održivog razvoja i turizma koji su, kako je kazao, uspjeli da svojim aktivnostima i profesionalnošću u prethodne dvije godine izdaju više od 60 građevinskih dozvola za nove hotele, uglavnom one sa četiri ili pet zvjezdica, i obezbijede na taj način investiciju od više od 400 miliona EUR.

On je dodao da će Vlada i u narednom periodu nastaviti da kreira povoljan poslovni ambijent kako bi rezultati bili još bolji.

„Ovo je uspjeh svakog turističkog poslenika u Crnoj Gori. Tom uspjehu su doprinijeli i Iberostar i Montenegro Hotels grupa, kao i mnoge druge turističke kompanije. Da je to tako pokazuju rezultati u prva tri, četiri mjeseca. Naš turistički promet raste preko 20 odsto“, poručio je Marković.

On je naveo da se u Crnoj Gori više ne govori o rekordnim godinama sa kraja osamdesetih, jer je taj rekord prošle godine oboren.

Podaci sa početka ove godine, kako je kazao Marković, pokazuju da bi rezultati u ovoj godini mogli biti još bolji.

Osnivač Iberostara, Miguel Fluxa Rossello, je kazao da je zadovoljan što je u prilici da otvori obnovljeni hotel Rivijera.

On je najavio nove investicije u crnogorski turizam i dodao da mu je cilj da napravi rizort sa pet zvjezdica koji gosti neće moći zaboraviti zaboraviti.

„Mi vjerujemo da ova zemlja ima mnogo mogućnosti u turizmu“, smatra Rossello.

On je ocijenio da je turizam privredna grana koja se može uspješno razvijati i koja donosi nova radna mjesta.

„Ja sam veoma srećan što sam bio u tom poslu jer je moj posao da činim ljude srećnim, a na svijetu nema ništa bolje od toga da ljude činiš srećnim“, rekao je Rossello.

On je saopštio da je cilj da i u Crnoj Gori ostvari ono što ostvaruje u hotelima Iberostar grupe, a to je da se gosti vraćaju.

„U našim hiotelima su 42 odsto oni koji se vraćaju, a to je ono što je najbolje“, ocijenio je Rossello.

Hotel Rivijera, sa 190 soba, od prošlog ljeta je u suvlasništvu Iberostara i kompanije Montenegro Hotels koja posluje u okviru hotelske grupe Iberostar.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33,5 hiljada soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta.

Grupa koja zapošljava oko 27 hiljada ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i ministri održivog razvoja i turizma, ekonomije i kulture, Pavle Radulović, Dragica Sekulić i Aleksandar Bogdanović.

%MCEPASTEBIN%