Petar Popović završio sezonu!?

Autor:

Hrabri Cetinjanin povrijedio šaku na utakmici protiv Mornara u 8. kolu Superlige, mogao bi da propusti ostatak takmičarske godine, uključujući i mečeve reprezentacije početkom ljeta.

Petar Popović završio sezonu!? Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je pala prvi put u Morači neračunajući Evrokup u 8. kolu naše Superlige. Bolji od aktuelnog šampiona države, ali i ABA lige je bio rival iz Bara - Mornar - rezultatom 75:71.

Međutim, “plavi” izgleda nisu izgubili samo utakmicu…

Požrtvovani i često najlucidniji bek Petar Popović je, u petom minutu utakmice protiv “mornara”, dobio jak udarac u šaku desne ruke, pa je sredinom druge četvrtine morao da napusti teren. Prve procjene ljekara su da se najvjerovatnije radi o naprsnuću kosti šake.

Ako se to ispostavi kao tačno i ukoliko dodatni pregledi ne pokažu da je riječ o lakšoj povredi, 21-godišnji reprezentativac Crne Gore će propustiti ostatak sezone.

Bio bi to veliki hendikep kako za ekipu Aleksandra Džikića, tako i za Crnu Goru i selektora Zvezdana Mitrovića, jer našu košarkašku selekciju 28. juna čeka okršaj sa Bjelorusijom u 5. kolu kvalifikacija za potvrdu trećeg mjesta, dok je 1. jula protivnik aktuelni šampion Evrope Slovenija na zatvaranju prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

Bila lakša ili teža povreda svakako je šteta, jer je ovo već treća povreda hrabrog Cetinjanina…

Tagovi:
Sve vijesti