Prvi muzej u koji možete da ušetate goli

Autor:

Prvi put u svijetu, posjetioci mogu da uđu potpuno goli u pariski muzej!

0
A- A A+
Pariz, Paris, Ajfel, Ajfelov toranj Foto: MONDO portal/Marko Čavić

Muzej "Palata Tokio" (Palais de Tokyo) u Parizu dozvolio je posetiocima da 5. maja uđu potpuno goli. Ko bi i zašto želeo da razgleda umetnička dela go, dok je oko njega još gomila golaća, ne znamo, ali eto, muzejski dan za nudiste organizuje se prvi putu u svetu.

Ovaj događaj organizuju Pariska asocijacija naturita, koja inače organizuje i sportske događaje za nudiste u najvećem gradskom parku.

Muzej "Palata Tokio" je javni umjetnički muzej u kojem se prikazuje savremena i moderna umjetnost.

Francuzi se nadaju da će muzejski dan za nudiste privući i turiste i da će malo "razgužvati" Luvr, koji posjete hiljade i hiljade turista, dok "Palata Tokio" još uvijek nije na mapi turista.

Oni koji žele da goli posete muzej ipak ne mogu tek tako da se pojave, već moraju da se registruju u Pariskoj asocijaciji nudista, ali je ulaz besplatan za one koji se registruju.

Obučeni pojsetioci neće moći da uđu u muzej,a golaći će svoju odjeću ostavljati u prostoriji pored i dobiće je nazad po izlasku iz muzeja.

Iako se nama ideja posjete muzeju bez odeće čini sumanutom, možda je Francuzima privlačnije, posebno jer tamo ima barem dva miliona ljudi koji uživaju u nudizmu.

U prilog tome govori i činjenica da je baš u blizini tog muzeja nedavno otvoren prvi restoran za nudiste.

Sve vijesti