Atrakcija za strane turiste zbog ponude

Autor:

Zbog bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa Rožaje, Berane, Andrijevica, Plav, Gusinje i Petnjica postaju prava atrakcija za strane turiste.

Atrakcija za strane turiste zbog ponude Foto: MONDO/Goran Sivački

Opštine Rožaje, Berane, Andrijevica, Plav, Gusinje i Petnjica postaju prava atrakcija za strane turiste, zbog bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa, specifične gastronomije i lokalnih manifestacija, ocijenili su predstavnici lokalnih i Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Direktori lokalnih turističkih organizacija prezentovali su na sastanku sa predstavnicima NTO-a nove ponude za predstojeću sezonu, a dogovorene su aktivnosti u vezi sa njenim promovisanjem, kao i mogućnosti za razvoj novih sadržaja i jačanje regionalnih inicijativa.

Iz NTO je saopšteno da je na sastanku ocijenjeno da taj region svojim bogatim kulturno-istorijskim naslijeđem, jedinstvenim pejzažima, raznovrsnim aktivnostima u prirodi odnosno planinarenjem, biciklizmom i raftingom, specifičnom gastronomijom i lokalnim manifestacijama postaje prava atrakcija za strane turiste.

U prilog tome govori i sve veći broj posjeta turista sa tržišta Zapadne i Sjeverne Evrope tom regionu“, navodi se u saopštenju NTO.

Za turističku sezonu u ponudi tog regiona, pored unaprijeđene ponude i novih smještajnih kapaciteta u Rožajama i rekonstruisanog Planinarskog doma u Beranama, gostima će na raspolaganju biti preko 60 kilometara novih markiranih planinarsko pješačkih staza.

Takođe, preko 40 kulturno zabavnih manifestacija biće organizovano u periodu od maja do oktobra na teritoriji ovih opština. Aktivnosti na daljem unaprijeđenju ponude i razvoju novih sadržaja biće podstaknute i kroz Program podsticajnih mjera za ovu i narednu godinu“, rekli su iz NTO.

NTO će iskoristiti priliku da dodatno promoviše tu ponudu tokom predstojeće regionalne kampanje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama.

Tokom posjete, predstavnici NTO posjetili su i Etno turistički kompleks Jela, u koji će biti uloženo preko 2,3 miliona eura.

Prema riječima investitora prve goste očekuju početkom avgusta. Pored smještajnih kapaciteta kompleks posjeduje i kongresnu salu, spa centar, sportske terene, trim i stazu za šetanje i sadržaje za djecu.