„Facebook je zona bez morala, zastrašuje novinare“

Britanski stručnjaci bili su spremniji, vjerovatno nego američki kongresmeni, ali je Cukerberg odbio da se pojavi pred njima.

0
A- A A+

Britanski parlamentarci izrazili su nezadovoljstvo što se osnivač Facebook mreže Mark Cukerberg nije odazvao pozivu da svjedoči pred komitetom parlamenta za medije povodom nedavne zloupotrebe podataka više desetina miliona korisnika te društvene mreže.

Umjesto Cukerberga, u parlament je došao direktor Facebook mreže za tehničke poslove Majk Šrepfer, tokom čijeg ispitivanja članovi odbora nisu krili svoje nezadovoljstvo, prenosi AP. Oni su kritikovali odgovor Facebook nadležnih na navode o zloupotrebi podataka sa više miliona naloga tokom izbora u SAD i Britaniji.

I Cukerberg žrtva zloupotrebe podataka

Cukerbergov kompleks - detalj o kojem se priča

Predsjedavajući Damijan Kolins rekao je da je odbor nezadovoljan što se na svjedočenju nije pojavio osnivač društvene mreže Mark Cukerberg, iako je svjedočio pred američkim Kongresom. Poslanik Džulijen Najt optužio je Facebook da "zastrašuje novinare, prijeti akademskim institucijama i ometa pravne vlasti u sprovođenju istraga" da bi na kraju kompaniju nazvao "zonom bez morala".

Šrepfer je rekao da se ne slaže sa takvim karakterizacijama.


Tagovi:
Sve vijesti