Pokušao da prokrijumčari Pakistanca preko granice?

Autor:

Na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, granična policija je otkrila pokušaj nedozvoljenog prebacivanja jednog lica preko granice.

Pokušao da prokrijumčari Pakistanca preko granice? Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Danas oko 11,20 na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke „Scania“, inostranih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.S. (39) iz Bosanske Gradiške, državljanin Bosne i Hercegovine.

M.S. je lišen slobode.

Prilikom pregleda kabine teretnog vozila, policijski službenici su pronašli A.A. (21), državljanina Pakistana, koji se nalazio sakriven na gornjem ležaju, i to na takav način da je prednji dio ležaja bio podignut i zakačen za krov kabine, tako da se A.A. nije mogao vidjeti dok se ležaj nije spustio u horizontalni položaj. 

Lica i vozilo su na dalju nadležnost i postupanje predati policijskim službenicima CB Nikšić.

"O svemu navedenom upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Od lica su uzete izjave. Tužilac je, nakon sagledavanja činjenica, naložio da se M.S. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 405 tačka 2 KZCG – nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi", navodi se u saopštenju.

Identitet A.A. je utvrđen provjerama i u toku je postupanje policije radi utvrđivanja na koji način je ušao u Crnu Goru budući da nije prijavio boravak na našoj teritoriji, kao i radi utvrđivanja daljih činjenica u ovom događaju.

Sve vijesti