Potraga za Podgoričaninom biće nastavljena sjutra

Autor:

Pripadnici uprave pomorske sigurnosti jutros oko 5 sati nastavili su potragu za 60-togodišnjim Podgoričaninom B.R. koji je preksinoć nestao u reonu Buljarice. Potraga je za danas završena i nastaviće je sjutra.

0
A- A A+
Potraga za podgoricaninom Foto: MONDO

"Duvao je jak vjetar zbog kojeg smo morali da prizemljimo helikopter. Izašli smo sa čamcem, mijenjali smo posadu. Iako se potraga zvanično završava večeras, mi ćemo sjutra od osam časova krenuti ponovo”, rekao je direktor Uprave pomorske sigurnosti SafetKočan.

Potraga za Podgoričaninom otpočela je jutros od 5 časova plovlima Uprave pomorske sigurnosti i Lučke kapetanije Bar.

"Do sada nijesmo pronašli bilo kakvu indikaciju gdje bi moglo da bude lice koje potražujemo", kazao je ranije Kočan.

U toku dana angažovan je helikopter Direktorata za vanredne situacije i pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore zajedno sa svim pripadnicima Uprave pomorske sigurnosti.

 Pogledajte fotogaleriju

Za Podgoričaninom B.R. se i dalje traga.

On je sa albanskim državljaninom N.M. prekjuče pedalinom pošao u ribolov.

Usljed snažnog nevremena i vjetra koji je duvao brzinom od 40 čvorova njihovo plovilo je počelo da tone. N.M. je kako je kazao napustio plovilo plivajući što je predložio i nestalom Podgoričaninu koji je kako je naveo ipak ostao na licu mjesta. 20 minuta kasnije pripadnici pomorske sigurnosti počeli su potragu a obalu je pretraživalo i plovilo Vojske Crne Gore. Uključen je i helikopter MUP-a.

Izvor: MONDO

Pronađena pedalina, sjutra nastavak potrage

Sve vijesti