Služba zaštite Glavnog grada intervenisala 50 puta

Autor:

Služba zaštite Glavnog grada je u toku prethodne nedjelje imala 50 intervencija različitog tipa.

0
A- A A+
vatrogasci hitna spasioci Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Najzahtjevnije je bilo spasavanje lica sa litice na obali ušća Zete u Moraču gdje je korišćena specijalna oprema za ovu vrstu spasavanja i vještine neophodne za bezbjedno izvođenje akcije, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Specijalistički alpinistički tim Sluzbe zaštite sa kolegama i ekipom HMP na bezbjedan način izvukli su teško povrijeđeno lice i predali ga na dalji tretman medicinskim ekipama. Ekipe Službe intervenisale su na 23 lokacije po prijavama za požare, prijavljena je jedna poplava i izvršeno osam prevoza vode", uz 18 ostalih vrsta intervencija.

Osim pomenutih aktivnosti, u prethodnoj nedjelji nastavljena je distribucija vode u selima GO Golubovci. Služba zastite preventivno je krčila i uklanjala biljni otpad iz park šume na Zlatici zajedno sa gradskim preduzećima Zelenilo i Čistoća, a naše ekipe su obezbjeđivale košarkaške i fudbalske utakmice odigrane u SC Morača i na gradskim stadionima", navodi se u saopštenju.

U toku prethodne nedjelje, kako dodaju, u Službi zaštite Glavnog grada nastavljene su aktivnosti prema planu za pripremu voznog parka za predstojeću požarnu sezonu. Jedno vozilo u potpunosti je reparirano i spremno za terenski rad, a radovi se nastavljaju na ostlim vozilima kojima raspolaže Služba zaštite.

Tagovi:
Sve vijesti