Milačić: NATO garant Đukanovićeve autokratije

Autor:

Pobjedu predsjednika Demokratkse partije socijalista (DPS) u prvom izbornom krugu, Milačić karakteriše kao poraz za cjelokupno crnogorsko društvo.

„Crna Gora, nažalost, tone u još dublju autokratiju, ulazimo u fazu diktature. Novim mandatom Mila Đukanovića kao predsjednika, ulazimo u četvrtu deceniju nesmjenjivosti vlasti u Crnoj Gori, što je tužno i žalosno za ovu zemlju“, saopštio je predsjednički kandidat Marko Milačić, komentarišući rezultate izbora.

Pobjedu predsjednika Demokratkse partije socijalista (DPS) u prvom izbornom krugu, Milačić karakteriše kao poraz za cjelokupno crnogorsko društvo.

Istakao je da je na dan izbora bilo puno neregularnosti.

„Na sam izborni dan bilo zabilježen je ogorman broj neregularnosti, ali i u okviru čitave kampanje za predsjedničke izbore. Danas smo zabilježili i mi u Pravoj Crnoj Gori i čitava javnost ogroman broj problema na briačkim mjestima. Ta pobjeda Đukanovića je veoma upitna sa aspekta elementarnih demokratskih standarda“, rekao je Milačić, ističući da njegova partija neće potpisati nijedan zapisnik Državne izborne komisije (DIK) sa birčakih mjesta.

Komentarišući izjavu poslanika iz DPS-a da je Đukanović u ovoj izbornoj trci bio 'sam protiv svih', Milačić je kazao da je Đukanović bio najmanje kanditat DPS-a.

„Čitava Crna Gora je u ovoj trci bila sama protiv NATO saveza. Đukanović u ovoj predsjedničkoj trci nije bio kandidat DPS-a, koliko je bio kandidat NATO saveza. Sada se pokazalo da nisu bili tačni navodi većeg dijela građanske opozicije kada  su čitavoj javnosti govorili da ćemo se ulaskom u NATO demokratizovati kao zemlja. Upravo smo sada vidjeli da ovaj, nedemokratski vojni savez garantuje diktaturu.”

Za izborni rezultat svoje partije, Milačić kaže da je Prava Crna Gora “svijetlo u ovom mraku”.

„Ako u ovom sveopštem, društveno političkom mraku, u ovoj predsjedničkoj trci nešto imalo svijetli, to je Prava Crna Gora. Mi smo uz sve pritiske i samo nakon dva mjeseca od osnivanja naše političke partije i samo nakon dvadesetak dana kampanje ušli u zonu cenzusa“, zaključio je Milačić.

Tagovi:
Sve vijesti