Skup podrške Siriji u Beogradu (FOTO)

Autor:

Srpski sabor "Zavetnici" održao je danas skup podrške rukovodstvu i narodu Sirije ispred sirijske ambasade u Beogradu.

0
A- A A+

Oni su predali pismo otpravniku poslova Ambasade Sirije.

"Zavetnici" su u pismu iskazali saosjećanje i solidarnost sa narodom Sirije, nakon bombardovanja te države od strane SAD, Velike Britanije i Francuske.

Članica Predsjedništva "Zavetnika" Milica Đurđević kazala je scenario u Siriji sličan onom sa kojim se suočila Srbija 1999. godine.

Prema njenim riječima, Sirija je porazila kolonijalne težnje i imperijalističke namjere SAD, koje ne mogu da se pomire sa činjenicom da je svet danas multipolaran, a porazila je i težnje Velike Britanije i Francuske, "koje i dalje žive u vremenu kada su bile velike kolonijalne sile".

Oni i dalje pokušavaju da Siriju ponize, potlače, svedu na puku koloniju, protektorat SAD, ali u toj namjeri ne uspevaju, pre svega, zahvaljujući državotvornoj politici rukovodstva Sirije, hrabrom otporu koji pruža njen narod, ali i savezničkoj podršci Ruske Federacije, navela je Đurđević u izjavi novinarima.

Ona je kazala da "Zavetnici" pružaju podršku sirijskom državnom rukovodstvu i legitimno izabranom predsjedniku Bašaru el Asadu.

"Uvjereni smo da je Sirija pokazala kako se čuva mir, brani suverenitet i kako se čuva stabilnost u svetu", zaključila je Đurđević.

Združene snage SAD, Francuske i Velike Britanije izvele su preksinoć raketne napade na više ciljeva u Siriji. Nanijeta je velika materijalna šteta a nema civilnih žrtava jer su o ciljevima obaviješteni Rusija, i preko nje, Sirija.

Sve vijesti