Kopitović za MONDO: Od Zabjela do reprezentacije

Autor:

Debitant na spisku selektora fudbalske selekcije Ljubiše Tumbakovića, Boris Kopitović, za naš portal o pozivu, cilju Čukaričkog, Zabjelu gdje je napravio prve korake.

Kopitović za MONDO: Od Zabjela do reprezentacije Foto: MN Press

Iskusni trenerski vuk Ljubiša Tumbaković ne voli previše da eksperimentiše. Od kada je postavljen na mjesto selektora Crne Gore uglavnom je u A selekciju pozivao iste igrače.

Pronašao je mladu talentovanu grupu kojoj vjeruje, a ruku na srce ni “hrabri sokoli” nemaju široku bazu da najtrofejniji strateg u istoriji Partizana može da “šara”. Međutim, na spisku za prijateljske utakmice sa Kiprom (23. mart, Nikozija, 18.00) i Turskom (27. mart, Podgorica, 19:10) viđena su tri osvježenja.

Tumba je vratio Marka Bakića, prvi put pozvao Aleksandra Boljevića koga je u reprezentativca promovisao Branko Brnović, te debitantski poziv uručio Borisu Kopitoviću.

Zahvalni 23-godišnji štoper Čukaričkog je definitivno zaslužio da bude jedan od reprezentativaca!

Svaki igrač koji počne da se bavi fudbalom, sanja da obuče dres reprezentacije. Nisam izuzetak. Poziv je konačno stigao, a vjerujem da ću da ga opravdam na pravi način”, rekao je Kopitović za MONDO.

Defanzivac Čuke je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije, ali poziv za A selekciju se ne dobija tek tako. Kopitovića je na treninzima vodila parola “red, rad i disciplina” i san je postao java.

Bio sam standardan član i kapiten mlađih selekcija Crne Gore. Nekako je bilo prirodno da se nastavi taj niz. Očekivao sam poziv i zaista sam presrećan što sam postao reprezentativac svoje zemlje”, jasan je momak koji je ove sezone upisao 21 utakmicu (19 u prvenstvu, dvije u Kupu) i tri gola (sva tri u prvenstvu).

Kopitović Foto: MN Press

Čukarički je nakon 27. kola četvrti u Super ligi Srbije sa 46 bodova, a 23-godišnji centarhalf igra odličnu sezonu. Možda i bolju individualno, nego “brđani” ekipno.

Naš osnovni cilj je izlazak u Evropu, a potajno se nadamo da bi mogli da osvojimo Kup. Međutim, danas nas čeka teško četvrtfinale protiv Napretka u gostima”, kaže Kopitović, koji je propusti poraz od Partizana, a neće igrati ni danas zbog lakše povrede koja će ga od terena odvojiti nekih sedam dana.

A kompletna priča bivšeg fudbalera Budućnosti, izraelske Hapoel Akre i podgoričke Mladosti je krenula sa Zabjela. Iz kultnog podgoričkog naselja, iz simpatičnog fudbalskog kluba koji je Crnoj Gori podario sjajne fudbalere. Pored Kopitovića, zabjelsku školu su još prošla dva igrača sa Tumbakovićevog spiska, golman Mladen Božović i napadač Stefan Mugoša.

To je samo znak da je Zabjelo uvijek imalo sjajnu školu. Uvijek se dobro radilo sa djecom. Zabjelo je puno talenata, biće ih još, nadam se”.

Boris se “nada”, jer Zabjelo danas bukvalno ne postoji. Klub je pred gašenjem. A to potresa sve Zabjelčane, naročito navijače koji su uvijek bili orginalni na svoj način. Novi reprezentativac je bio redovan na utakmicama Zabjela kao navijač dok je igrao u Podgorici. Nebitno da li su “republikanci” igrali Drugu ili Treću ligu. To je prava ljubav.

Kako da mi ne bude žao kluba u kome sam počeo prve fudbalske korake. Svi moju drugovi su počeli tamo da igraju. Jednostavno, dešavaju se neke stvari koje ne bi smjele, pa sad vikendom ne možemo da odemo na stadion da gledamo utakmicu, jer nema ko da igra”, razočaran je Kopitović, koji je imao poruku za kraj.

Ali, neće ni to dovijeka - nadam se”!

Sve vijesti