Optuženi za ubistvo Bojovića: Ubiće me u zatvoru

Autor:

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 2. april izricanje prvostepene presude optuženima za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine pošto je danas završeno suđenje.

0
A- A A+
bojović nikola Foto: MONDOTužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj riječi sudu predložilo da Miloša Delibašića sud osudi na kaznu ne manju od 30 godina zatvora, jer ga tereti da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu.

Šaranović je prošle godine u februaru ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Istu kaznu tužilaštvo je predložilo za pripadnike grupe - Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića kojima se sudi u odsustvu jer su u bjekstvu, kao i za Sašu Cvetanovića, dok je za Gorana Bojanića tražilo kaznu - ne manju od četiri godine zatvora.

Optuženi Cvetanović koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, danas je u završnoj riječi u sudu izjavio da se ne plaši kazne jer zna da će biti ubijen u zatvoru.

"Ja samo sjedim i ćutim. Molim predsjednika vijeća da ima u vidu da mi je zbog ovog procesa i propusta policije i tužilaštva ubijen brat, a ja sam upozoravao na to. A nek se ne sjekiraju zastupnici oštećenih da li ću da budem osuđen na 40 godina, znam da su već ponudili novac da ubiju i mene u zatvoru", rekao je Cvetanović i dodao da se ne plaši smrti.


Njegov rođeni brat Jugoslav prošle godine je ubijen u Vranju.

Prema optužnici, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića označen je Cvetanović, kao pomagač - Koljenšić, a nagolodavac Šaranović.

Šaranović je, kako se sumnja, iz osvete naložio ubistvo Nikole, jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat Branislava u Beogradu.

Svi optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao da je on ubio Vidakovića, kao da je bio član u kriminalnoj grupi i svjedočio je protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

On je u julu prošle godine zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svjedočenju u zamjenu za nižu zatvorsku kaznu, odnosno od 10 i po godina zatvora, dok je za teško ubistvo, za koje je optužen, predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje do pet godina.

Motivi za ova dva ubistva su, kako se vjeruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gdje izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

Koljenšić je u Crnoj Gori i brani se sa slobode.

PRIZNAO: Koljenšić učestvovao u ubistvu Bojovića

Crne Gora vodi svoju istragu povodom ovih ubistava, pošto je odbila da Srbiji izruči njega i Šaranovića.

Sve vijesti