Krvavo na Floridi: U školi 7 mrtvih, 14 ranjenih

Autor:

Najmanje sedam osoba je ubijeno a 14 ranjeno je u pucnjavi u školi na jugu Floride, SAD. Napadač, učenik škole, je uhapšen.

0
A- A A+

Najmanje sedam osoba je smrtno stradalo u oružanom napadu u srednjoj školi u Parklandu, okrugu Brauard na Foridi, SAD, a broj ranjenih je najmanje duplo veći, javlja CBS Majami.   

Lokalni mediji prvo su, pozivajući se na policiju, javili o još 20 povrijeđenih, ali se ta procjena ubrzo popela na pedesetak. 

Kasnije je potvrđeno da je 14 ljudi moralo u bolnicu da bi im se pružila ozbiljnija ljekarska pomoć, jer im je život ugrožen.

Prema prvim informacijama, napad je izvršio "teško naoružan napadač", koji je "noseći gas-masku", otvorio vatru. Policija ga je identifikovala kao Nikolasa Rulera, bivšeg učenika škole i pripadnika omladinskog programa rezervnih oficira Vojske SAD (US Army's Junior Reserve Officers' Training Corps, JROTC).

Prema nekim informacijama, unutar škole došlo je do sukoba učenika i napadača, piše "Dejli mejl".

Napadač je uhapšen posle da sata od prijave pucnjave.

Na snimku CNN vidi kako djeca istrčavaju iz srednje škole, u toku evakuacije, dok snimak televizije NBC6 pokazuje kako je bar jedna osoba iznijeta na nosilima i ubačena u ambulantna kola.

Izvor: Youtube/KATC

Na mjestu pucnjave, oko 70 kilometara sjeverno od Majamija brzo se našlo nekoliko vozila Hitne pomoći, a policija i FBI izvode operaciju u širem području škole, jer još nije jasno da li je napadač imao pomagača..

Za samo prva 45 dana 2018. godine u SAD je bilo 18 "školskih" pucnjava, piše "Njujork dejli" (New York Daily News), a od 12013. godine čak 300 - praktično jedna nedeljno, prenosi Sputnjik.

Sve vijesti