Pobeda Srbije, verovatno nedovoljna!

Autor:

Srbija pobedila Island 29:26 (12:12), a Petar Nenadić propustio poslednji napad za "plus četiri" i drugu fazu. Sada zavise od Šveđana, koji se sastaju sa Hrvatima u trećem kolu Grupe A.

Srbija je pobedila!

ALI…

"Orlovi" su u trećem kolu Grupe A, na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, savldali Island 29:26 (12:12), međutim pitanje je da li će jedan trijumf biti dovoljan za plasman u drugu fazu.

U splitskoj Spaladiju areni viđen je dramatičan završetak, u kojem je Sbija imala poslednji napad i priliku da prvi put na utakmici povede sa željenih "plus četiri", a verovatno i da pobedi razlikom koja joj je garantovala selidbu u Zagreb, gde će se spojiti Grupa A i Grupa B.

Izvor: YouTube/EHF


POGLED NA TABELU

PRVO KOLO: Švedska – Island 24:26, Srbija – Hrvatska 22:32

DRUGO KOLO: Srbija – Švedska 25:30, Hrvatska – Island 29:22

TREĆE KOLO: Srbija – Island 29:26, Hrvatska – Švedska

TABELA: Hrvatska (-1) 4, Švedska (-1) 2, Island 2, Srbija 2. KRUG: Švedska 2 (+3), Island (-1), Srbija (-2).

Selektor Jovica Cvetković je odlučio da pozove poslednji tajm-aut i osmisli akciju za gol. Imali smo raspoloženog levog beka Milana Jovanovića, momka koji je na "minus tri" u drugom delu i pokrenuo uspavanu Srbiju. Bili su tu i Žarko Šešum (igrač utakmice), raspoložena krila Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić, a mogli su i pivotmeni da naprave nešto.

Ipak…

Lopta je došla do Petra Nenadića, najboljeg igrača Srbije, ali ne i na ovom šampionatu, na kojem mu je malo toga polazilo za rukom, a posebno protiv Islanda. Umesto smišljenog napada i šuta, Nenadić je pucao sa 11 metara i Bjorgvin Pal Gustavson nije imao većih muka da spreči gol i senzaciju.

Nažalost, sada se nadamo nemogućem, jer teško da Šveđani mogu nešto više protiv Hrvatske pred njenom publikom i, objektivno, najboljeg tima u grupi. Dovoljan će nam biti i bod...

Najefikasniji u srpskom timu bili su Šešum i Radivojević sa po pet golova, Nemanja Zelenović je postigao četiri, a po tri Jovanović, Ilić i Nenadić. Prvi strelac utakmice bio je Gudjon Valur Sigurdson sa osam pogodaka.

Srbija je u prvih 15 minuta meča protiv Islanda u nekoliko navrata imala dva gola prednosti, ali se potom Gustavson razbranio, dok je Sigurdson bio više nego rasložen u napadu. I pored bolje igre Islanđana, na veliki odmor se otišlo nerešenim rezultatom (12:12).

Rukometaši Islanda su dosta agresivnije počeli drugo poluvreme, iskoristili su nerezonske šuteve i greške Srbije, tako da su u 43. minutu stigli do tri gola prednosti (16:19).

Izvor: YouTube/EHF


Kada je izgledalo da je utakmica rešena, Srbija je u 50. minutu golovima Jovanovića, Šešuma i Radivojevića stigla do izjednačenja (23:23). U poslednjih pet minuta utakmice Srbija je odigrala i najbolje, pogađali su Marsenić, Radivojević i Ilić pa je Srbija povela 29:26...

Sudije su: RALUJ LOPEZ Oskari SABROSO RAMIREZ Anheliz Španije.

SRBIJA: Cupara (11 odbrana), Ivanišević, Šešum 5, Vujić 2, Đukić, Beljanski, Nenadić 3, Radivojević 5, Marković, Đorđić 1, N. Ilić 4, Jovanović 3, Zelenović 4, Marsenić 2, Crnoglavac, Obradović.

ISLAND: Gustavson (14 odbrana), Bjorgvinson , Kristjanson 4, Palmarson 4, Karson3, Halgrimson, Atlason, Elison, Sigurdson 8, Gislason, Gudmundson 4, Magnuson, A. T. Gunarson 3, Arnarson, B. M. Gunarson, Smarason.

Tagovi:
Sve vijesti