Ben: Pozicija nije važna, došao sam da igram

Autor:

El Fardu Ben Mohamed predstavljen je danas u Ljutice Bogdana kao prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku.

0
A- A A+
Foto: Twitter/FK Crvena zvezda

  Sportski direktor Mitar Mrkela poželeo je dobrodošlicu igraču koji je stigao iz Olimpijakosa.

"Ben Mohamed je reprezentativac Komorskih ostrva i verujem da će se svideti našim navijačima. Reč je o svestranom  igraču, koji može da igra na više pozicija u napadu, čijim ćemo dolaskom dobiti na disciplini u igri, ali i na efikasnosti. Potpisao je ugovor na dve i po godine i u ime Crvene zvezde želim mu sve najbolje u našem klubu", rekao je Mrkela.

Ben je objasnio da je za njega Crvena zvezda bila prva opcija.

"Drago mi je što sam ovde jer je Crvena zvezda najveći klub u Srbiji. Čast mi je što sam postao član porodice Zvezde. U Grčkoj sam završio priču i sada otvaram novu stranicu u karijeri", prvo je poručio 28-godišnji igrač, koji je zadužio crveno-beli dres sa brojem 31.

"Odlučio sam da prihvatim poziv Zvezde, jer mi je najvažnije da igram. Svakako je važno i to što poznajem trenera ekipe, ali i to što Zvezda igra Ligu Evrope. Glavna stvar je da imam prostora da se dokažem, jer se saradnja u Grčkoj završila loše", rekao je i Ben i istakao da može da igra na više pozicije, a da će uloga u timu zavisiti isključivo od trenera.

"Polivalentan sam igrač, ali isključivo od trenera zavisi na kojoj ću igrati poziciji, a moje je da ispunim sve zadatke i budem efikasan".

O crveno-belima razgovarao je i sa Darkom Kovačevićem, sportskim direktorom Olimpijakosa, ali i srpskim igračima koji igraju u Pireju.

"Olimpijakos ima više novca od Zvezde, ali Zvezda ima veću istoriju od Grka. Nisam tamo mogao da pokažem sve svoje kvalitete, jer je bilo više stvari koji nisu vezane za fudbal. Darko mi je rekao da je ovo dobra prilika i nadam se da ću se ovde pokazati u pravom svetlu. Pričao sam i sa srpskim igračima u timu i njihovi saveti su uticali na moju odluku. Uglavnom smo pričali o treneru Milojeviću, jer sigurno  je lakše kada dolazite u novi klub, a poznajete trenera, jer to olakšava da se prilagodiš", naveo je Ben, koji je priznao da ne zna mnogo o srpskom fudbalu.

"Ne znam mnogo o fudbalu u Srbiju, ali sam pričao sa Srbima u Olimpijakosu koji su mi rekli da je u pitanju borbeno, neizvesno prvenstvo i da je ostalo još mnogo posla da se odradi do kraja. Moj cilj je da dajem golove svim rivalima Zvezde u srpskom šampionatu, pa i Partizanu, kojem sam već dao dva", napomenuo je bivši igrač Olimpijakosa.

Sve vijesti