Stigao Messenger za djecu do šest godina!

Aplikacija Messenger, namijenjena djeci do šest godina, kako bi se dopisivala uz kontrolu roditelja, dostupna je za preuzimanje.

1
A- A A+

Messenger Kids je aplikacija koja je prvobitno predstavljena za iPhone, a sad je u SAD dostupna i kroz Amazon i Android prodavnice. Nije zvanično dostupna kod nas, ali se može instalirati putem .APK fajla, što ne preporučujemo, jer nije potpuno bezbjedno.

Aplikacija radi bez Facebook naloga, broja telefona ili drugih ličnih podataka djeteta, a pri pokretanju potrebno je unijeti nalog (i lozinku), na osnovu kojeg se vrši pretraga i dodavanje prijatelja. Roditeljski Facebook nalog je ostavljen posebno i služi kako bi roditelj imao nadzor nad Messenger aplikacijom - s kime dijete razgovara, koliko je dugo u aplikaciji, ko su mu prijatelji i slično.

Roditelji, takođe putem svog naloga imaju priliku da dodaju i brišu prijatelje djeteta, a dijete mora da dobije dozvolu od roditelja da nekog novog doda za prijatelja. Aplikaciju nudi četovanje i video pozivanje sa jednom ili više osoba u grupi, filtere, zabavnu kameru, sve ono što nudi i Messenger za zabavu inače.

Posebni bezbjednosni filteri za detekciju sprečavaju djecu da dijele i gledaju golotinju, seksualni sadržaj, nasilje, a GIPHY dodatak je prilagođen da bude samo za uzrast djece do 13 godina.

Ova aplikacija uskoro će biti dostupna i u Crnoj Gori.


Izvor: Messenger.

Sve vijesti