Lideri partija čestitali Božić

Autor:

Lideri političkih partija čestitali su vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti božićne praznike.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, kazao je da želi da svima blagi dani u kuće unesu zdravlje, mir, blagoslov i porodičnu radost.

Na ovaj veliki praznik pred našim očima se ispunjava sve ono što tokom cijele godine priželjkujemo: obnavljaju se porodične zajednice i odnosi u njima, čemu u prilog govore okupljanja čitavih porodica oko Badnjaka u dane praznika, dolasci čak i onih koji su u potrazi za boljim životom otišli u daleki svijet” rekao je Bečić.

Svi, kako je naveo, nastoje da misle na svakog člana porodice, da svakom iskažu ljubav poklonima čija vrijednost nije važna, jer je Božić i vrijeme darivanja, da se praštajući drugima oprosti i sebi, jer je Božić i vrijeme praštanja, da se svakom čestita, jer je Božić praznik dobrih želja i dobrote u svakom.Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić čestitao je danas božićne praznike i naveo da i taj Božić dočekuje sa vjerom u jedinstvo srpskog naroda.

Ta borba neprestana za ideale slobode i pravde vodila je naš narod kroz vjekove, a i u ovom vremenu smo suočeni sa najžešćim udarima na naše temelje i duhovnost. Oni koji danas pokušavaju da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, kao i mnogi drugi okupatori, prvo su udarili na našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike”, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, kroz montirani sudski proces za takozvani državni udar proganjaju i političke lidere srpskog naroda u Crnoj Gori.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević kazao je da svaki Božić predstavlja simbol novog snaženja duha pravoslavnih vjernika, dan jačanja vjere pravoslavne, ali da se Božić uvijek javlja i kao snažna potvrda uvažavanja svih drugih vjera.

On je poručio da se u tom smislu očituje univerzalna božićna poruka o jačanju družbe i prijateljstva među svim narodima i vjerama, kao zaloga očuvanja tradicionalnih duhovnih i moralnih vrijednosti, i unutrašnjeg sklada na kojem Crna Gora opstaje kroz vjekove, multikonfesionalna i multinacionalna, uz poštovanje svih vjera i nacija.

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, čestitao je predstojeće praznike i kazao da najradosniji hrišćanski praznik Božić uvijek podsjeća koliko su jedinstvene i neprolazne vrijednosti zajedništva, solidarnosti, međusobnog uvažavanja, mira, razumijevanja i poštovanja.

Svakodnevnim radom, životom i brigom za svoje bližnje, doprinosimo razvoju cjelokupnog društva, jer sadašnjost je onakva kakvom je mi stvaramo i zato je moramo stvrati za sve nas”, rekao je Joković.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, poželio je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori ličnu i porodičnu radost, zdravlje i mir u susret najradosnijem prazniku - danu Hristovog rođenja.

Neka nam Božić donese radost i ljubav, slogu i mudrost od kojih će novim životom živjeti cijela Crna Gora. Crna Gora danas pripada i onima koji se raduju i uzdižu u drugim vjerama i religijama, ali je zajednička obaveza svih da se međusobno poštujemo i uvažavamo”, rekao je Danilović.

Predsjednica Demokratske srpske stranke, Dragica Perović kazala je da želi da svi taj praznik ljubavi i svjetlosti, koji podsjeća na važnost međusobnog poštovanja, povjerenja i razumijevanja, provedu u miru i radosti sa svojim porodicama i prijateljima, sa željom da se duh sloge i dogovora koji krasi taj praznik prenese i na sve naredne dane koji predstoje.

Neka ovaj praznik donese još više razumijevanja među ljudima, podstakne i osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem svijetu velikih izazova, a u domove unese ljubav, zdravlje i porodičnu sreću”, kazala je Perović.

Predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI), Marija Vučinović, čestitala je u ime te partije i svoje, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti predstojeće praznike.

Želim da Božićne praznike provedete u zdravlju, miru i porodičnoj sreći”, kazala je Vučinović.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je najveći hrišćanski praznik Božić svim pravoslavnim vjernicima.

Neka Božić i njegova simbolika rađanja našem društvu donesu vjeru za rađanje boljeg i pravednijeg društva. Neka plamen badnjaka označi i rađanje humanih i plemenitih ideja zajedništva, humanosti i solidarnosti“, rekao je Abazović.

Sve vijesti