Jadranov 9. Kup, Vladov 10. trofej: Zasluženo

Autor:

Jadran Carine osvojio deveti trofej Kupa (sedmi zaredom) dokazavši da se najbolji vaterpolo igra u Herceg Novom. Vladimir Gojković prigrabio 10. pehar od 11. mogućih.

0
A- A A+
Vladimir Gojković Foto: MONDOVaterpolisti Jadran Carina su osvojili sedmi Kup zaredom, a deveti od kada je Crna Gora nezavisna. Tako su “jadranaši” dokazali da su apsolutni vladari našeg vaterpola, te da se ozbiljno radi samo u Herceg Novom.

I nigdje više, pa se pitamo zašto nam reprezentacija nije konkurentna. Ali, to je neka druga priča…

Ekipa Vladimira Gojkovića je u nedjelju veče u Nikšiću savladala Budvu u finalu Kupa Crne Gore rezultatom 12:8.

Bio je to čak 10. trofej za Gojkovića od mogućih 11 u domaćim okvirima od kada je uplivao u trenerske vode u sezoni 2012/2013. Samo mu je te prve sezone izmakao šampionski pehar koji je osvojila Budva.

Mislim da smo zasluženo osvojili pehar, iako možda nije bila najblistavija igra. Imali smo dosta neiskorišćenih šansi, koje bi protiv ozbiljnog protivnika teško nadoknadili. Čestitam svojim igračima, jer su imali dobru polusezonu i sad su je krunisali ovim trofejom”, rekao je Gojković.

I prije početka finala se znalo da Budve nema nikave šanse protiv Jadrana, ali je tim Vida Lompara odigrao mušku utakmicu.

Imali smo mnogo isključenja bez lopte u prve dvije četvrtine i brutaliti što nas je dosta omelo, ali izdržali smo, nismo se 'prosuli' kao ekipa i odigrali smo muški do kraja. Mislim da smo poraženi dostojanstveno s obzrom na sve što se izdešavalo”, istakao je Lompar.

Sve vijesti