Beranac zbog ranjavanja i prebijanja tužio MUP

Osnovni sud u Podgorici prihvatio je tužbu Milenka Kićovića iz Berana protiv MUP-a zbog ranjavanja i prebijanja na demonstracijama DF-aprije dvije godine.

0
A- A A+
Osnovni sud Foto: MONDO

  U podgoričkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Kićovića koji je liječen pet mjeseci nakon ranjavanja gumenim metkom i prebijanja na Trgu republike za vrijeme protesta DF-a, piše Dan.

Beranac je tužio policiju i tražio naknadu nematerijalne štete u iznosu od 10,000 eura.

 On je u tužbi opisao u kakvim okolnostima je pretučen te da ga je u nesvjesnom stanju doautomobila odnio Bogić Marsenić, koji mu je, kako je ispričao, spasio život.

U bolnici u Beranama mu je, kako je naveo u tužbi, iz čela izvađen geler od gumenog metka.

Da je metak išao samo par santimetara niže, sigurno bih ostao bez oka. Tako sam, bez ikakvog razloga, kao mirni građanin, preživio neviđenu torturui strašne duševne bolove od kojih se sigurno neću oporaviti do kraja života”, naveo je Kićović u tužbi koju prenosi Dan.

On je kao glavnog krivca za prebijanje u tužbi naveo bivšeg premijera Mila Đukanovića i dodao da mu se u duši nakupiloa ogromna gorčina koja mu teže pada od fizičkih bolova.

Kićovićje naveo da njegov slučaj “ukazuje da je policija prilikom protesta prekoračila ovlašćenja”.

Pucati čovjeku u glavu gumenim mecima i prebijati nedužne ljude ravno je najvećem zločinu. Zato ću protiv odgovornih u Upravi policije podnijeti krivične prijave u nadi da će ih jednog dana stići zaslužena kazna”, rekao je Kićović, prenosi Dan.

On je u tužbi naveo da živi u strahu i da se nakon brutalnog prebijanja ne bi usudio da od policije zatraži bilo kakvu pomoć. U prilog svojim tvrdnjama Kićović je sudu dostavio i kompletnu medicinsku dokumentaciju koju posjeduje i koja će biti sastavni dio spisa.

Sve vijesti