POVRATAK: Predstavljamo najbolji dio Crne Gore!

Autor:

Povratak Demokratskog fronta (DF) u parlament više je nego izvjestan, kazao je član Predsjedništva tog političkog saveza, Andrija Mandić.

0
A- A A+
DF Demokratski front Front Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Predstavnici DF-a, Mandić, Milan Kneževic i Janko Vučinić, sastali su se danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivom Oravom. Mandić je novinarima nakon sastanka rekao da će DF, u slučaju da ostatak opozicije odbije njihov poziv na zajedničko djelovanje, akciju nastaviti u Skupštini Crne Gore, gdje će se, kako je naveo, vratiti u punom kapacitetu.

„Na osnovu prvih infomacija koje dobijamo vezano za odgovore koje šalju opozicione stranke, mogu ovog trenutka da saopštim da je to više nego izvjesno," kazao je Mandić, prenose Vijesti.Prema njegovim riječima, DF je dao rok ostatku opozicije da do petka u podne odgovori na njihovu inicijativu.

"Naš cilj nije puki povratak u parlament. Naš cilj je jedinstvo opozicije i političke akcije koju bi mogli uspostaviti tako što bi pošli od bijelog papira. Mi nikoga ne uslovljavamo, nikoga ne ucjenjujemo samo tražimo da opozicija zajednički djeluje", kazao je Mandić.

On je ocijenio da je model dostadašnjeg djelovanja opozicije "gubitnički", i dodao da svako ima obavezu prema svojim biračima u Crnoj Gori.

"Ako nema tog jedinstva, ako nema tog konsenzusa u opoziciji, onda je svak dužan da se posveti onim ljudima koje predstavlja. Mi predstavljamo, po našem mišljenju, najbolji dio Crne Gore, i ljudi koje mi predstavljamo traže od nas svakog dana konkretne političke akcije", naveo je Mandić.

Danilović: Prihvatamo poziv DF-a!On je poručio da DF neće dozvoliti da bude izgran.

Knežević je rekao da je jedan dio opozicie prihvatio inicijativu DF-a, dok je drugi odbio. Kako je kazao, cilj onih koji su je odbili je da uđu u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

„Razumijem nervozu u jednom dijelu opozicije zbog ove naše inicijative, jer je na taj način razbijena strategija i plan da oni zajedno sa Duškom Markovićem sjednu za pregovarački sto i naprave toboš nekakvu demokratsku i široku vladu“, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, to što je dio opozicionih političkih subjekata odbacio njihovu inicijativu, dok je drugio dio prihvatio, najbolje govori o tome da i unutar ostatka opozicije „postoje djelovi koji su živo zainteresovani za saradnju sa Markovićem i nastavak politike izolacionalizma protiv DF-a“.

Knežević: Nećemo bojkotovati predsjedničke izbore

Sve vijesti