Staricu tukli u Domu?

Autor:

Uprava policije započela je istragu povodom sumnje da je u Domu za stare u Bijelom Polju navodno fizički maltretirana Kolašinka Ljubinka Raketić (85), a to je prijavila njena kćerka Ljiljana.

1
A- A A+

  Ona je najavila da će tužiti Dom starih u Bijelom Polju, čije zaposlene sumnjiči da su joj tukli i maltretirali majku, piše Dan.

U upravi policije kažu da je Ljiljana Raketić 9. oktobra u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Kolašin u pisanoj formi podnijela prijavu protiv nadležnih.

"Ona je u prijavi navela da je prje izvjesnog vremena obišla majku koja je bila smještena u Domu za stare u Bijelom Polju, i tom prilikom je, kako je izjavila, zatekla zaključanu u sobi. Osoblje Doma joj je objasnilo da su se na takav postupak odlučili zbog bezbjednosti njene majke", rekli su iz policije Danu.

Odmah je majku odvela iz Doma za stare u Bijelom Poju. Po dolasku kući u Kolašin ustanovila je da na tijelu njene majke ima tragova povreda i nasilja.

Ljiljana Raketić kaže za Dan da je njena majka na samrti zbog čega ne može da ide u policiju te da je za njeno stanje kriv Dom starih u Bijelom Polju. Ona osoblje Doma za stare optužuje za nemar i  sumnja da se zbog njihovog postupanja njena majka sada bori za život.

Direktor Doma starih u Bijelom Polju Dejan Pavićević u izjavi za Dan kazao je da nijesu tačne tvrdnje da se prema štićeniima u ovoj staračkoj ustanovi postupa na neprimjeren način.

"Postupanje policje u ovom predmetu je u toku i policijski službenici će preduzeti sve aktivnosti iz svoje nadležnosti i postupati po nalogu tužioca kako bi se ovaj događaj rasvijetlio", navode u policiji.

Sve vijesti