Pobjeda vrijedi kao suvo zlato

Autor:

Košarkaši Mornara u Topolici dočekuju (21.00h) Igokeu u super važnom meču u 8. kolu ABA lige

Pobjeda vrijedi kao suvo zlato Foto: MONDO/Mladen Stojović

Sportski centar “Topolica“ je spremna za veliki okršaj u 8. kolu ABA lige, a Mornar je odlučan da upiše prvi trijumf nakon tri vezana teška poraza (dva u Fibinom Evrokupu, jedan u ABA ligi).

Izabranici Mihaila Pavićevića dočekuju Igokeu u Baru, utakmica počinje u 21.00 čas, a “mornari“ vjeruju u pobjedu.

Nemamo izbora, pobjeda nam je potreba, vrijedi kao suvo zlato. Ne smijemo ni da razmišljamo o jednom neuspjehu kod kuće. Cijenimo ekipu Igokee, to je iskusan tim koji predvodi Vuk Radivojević, jedan od najboljih igrača u ABA ligi”, rekao je trener Mornara.

Pavićević je uspio da odmori i spremi ekipu nakon teškog povratka iz Portugala preko Istanbula i Tirane, ali poraz od Porta je zaboravljen. Vrijeme je za ABA ligu, gdje Mornar ima skor tri pobjede - četiri poraza, baš kao i Igokea.

Od prvog minuta moramo da nametnemo svoju igru i ritam koji nam odgovora. Liga je izjednačena, jedna pobjeda ili poraz mogu da odluče o plasmanu od petog do 12. mjesta. Mi, jednostavno, moramo kod kuće da dobijemo utakmice protiv rivala našeg ili sličnog kalibra”, rekao je Mihailo Pavićević.

Mornar se prošle sezone četiri puta sastao sa Igokeom, dva puta je slavio u Baru za plasman u LŠ i za opstanak u ligi, dok je dva puta na strani izgubio.

Sve vijesti