UEFA, koji su kriterijumi!?

Autor:

Navijač Seltika utrčao je u teren na meču protiv Pari sen Žermena, a pokušao je i da udari protivničkog igrača, a Škoti će za to platiti sitnicu

0
A- A A+

Meč Lige šampiona odigran 12. septembra u Glazgovu između Seltika i Pari sen Žermena obeležio je prekid nakon što je navijač domaćih utrčao na teren i pokušao da udari nogom igrača gostujućeg tima Kilijana Mbapea.

Mladi fudbaler je, zahvaljujući sjajnoj reakciji i praćenju događaja, izbegao udarac, a huligan je pošto je pao pored terena, uhvaćen i izbačen sa stadiona.

Izvor: Youtube

Taj incident, međutim, neće mnogo koštati škotski klub, jer je UEFA, ne zna se zašto, bila milostiva. Evropska fudbalska federacija je odlučila da zbog toga kazni Seltik samo sa 10.000 evra!?!

Za Seltik nije bila otežavajuća okolnost ni to što se novi incident dogodio samo dva meseca posle ispada navijača istog kluba. Naime, u julu na meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Linfilda navijači su istakli političku parolu izbog čega su platili 23.000 evra.

UEFA je zbog ispada na istom meču kaznila i PSŽ. Francuski klub mora da plati 5.000 evra, jer su njegovi navijači lomili stolice na stadionu Seltik park.

Tagovi:
Sve vijesti