Toni Kukoč: Uživam dok gledam Nikolu

Autor:

Legenda jugoslovenske, hrvatske, ali i NBA košarke biranim rečima govori o srpskom biseru.

1
A- A A+

Talenat Nikole Jokića ne ostavlja ravnodušnim bilo koga ko ga vidi sa loptom na parketu. U Americi su oduševljeni njegovim mogućnostima i predviđaju mu ogromnu karijeru i podjednako velike ugovore.

Prateći njegove igre, ljudi sa ovih krajeva Evrope posebno u Americi obraćaju pažnju na sve što rođeni Somborac radi. Toni Kukoč, nekadašnji osvajač titula sa Čikagom, jedan je od njih i priznaje da mu je lepo dok prati Nikoline igre i razvoj.

Rođeni Splićanin, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Hrvatske i saigrač Majkla Džordana, uživo je gledao Jokića na nekoliko utakmica i u intervjuu za "Al Džaziru" otkrio je svoje utiske o srpskom centru.

"Imao sam mogućnost da ga ove godine gledam u par utakmica. Protiv nas u Čikagu je odigrao strašno dobro. To je momak sa velikim mogućnostima. Ima dobre košarkaške kvalitete, inteligencija mu je odlična. Na njemu je koliko je voljan i željan da sve to usavrši i da napreduje, ali po mom mišljenju, gledajući ga u par utakmica, igra sa takvom lakoćom da ga je uživanje gledati", rekao je Kukoč.

Kada je Jokić u pitanju, neizbežna tema ove godine je i njegovo neigranje za reprezentaciju, jer je leto hteo da posveti sebi - u skladu sa instrukcijama Denvera.

"Gledam to ovako, ako dva Gasola igraju za reprezentaciju, ako Novicki nikad nije imao problema da igra za reprezentaciju, kao i Parker, onda ne vidim zašto naši igrači ne bi bili puštani od svojih NBA timova da igraju za reprezentaciju", iskreno je rekao Kukoč, član klase koja je ovog septembra primljena u FIBA Kuću slavnih.

Sve vijesti