VASPITANJE: Direktor šamarom sprečio tuču učenika?

Autor:

Nakon tuče dvojice đaka u OŠ "Nikola Tesla" u beogradskoj Rakovici, dogodio se incident s - direktorom.

0
A- A A+

Stanislav Stevuljević, koji je na čelu te ustanove, fizički je nasrnuo na učenika koji je batinama do krvi povredio drugog učenika, piše tabloid "Kurir".Direktor demantuje da je bilo šamara, ali ne negira fizički kontakt s učenikom.

Škola pesničenja

U blizini OŠ "Nikola Tesla" krajem septembra došlo je do masovne tuče, u kojoj je učestvovalo više dečaka, bivših i sadašnjih učenika ove škole. U ovoj tuči jednom četrnaestogodišnjem dečaku povređena je arkada i on je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Direktor Stanislav Stevuljević istakao je tada da se tuča nije dogodila u školi, već u parku koji je u blizini i da su o svemu obavestili i policiju i roditelje.

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u beogradskoj opštini Rakovica juče su se potukla dvojica đaka sedmog razreda, nakon čega je, kako tvrdi očevidac događaja, direktor te škole Stanislav Stevuljević ošamario jednog od učenika koji su učestvovali u tuči.

"Učenici sedmog razreda M. M. (13) i M. J. (13) posvađali su se, a onda i potukli. Direktor je naišao i ošamario jednog od njih. Izbio je čitav skandal. Učenik koji je udaren je otišao kući i ispričao svojim roditeljima šta se desilo. Oni su odmah nakon toga angažovali advokata, koji je direktoru pripretio tužbom. Sve je ovo vrlo neprijatno i za profesore, i za đake, i za ugled škole", priča jedan od roditelja čije je dete posmatralo ovaj incident.

Tuča dece kod škole u Rakovici, ima povređenih!

S druge strane dolazi drugačija verzija priče. Direktor Stevuljević u razgovoru za beogradske novine tvrdi da učenika nije ošamario, već "samo malo odgurnuo".

"Kakav šamar, molim vas?! Nikoga nisam udario. Pozvali su me jer je izbila tuča. U hodniku sam zatekao samo M. M., koji mi je delovao ozbiljno povređen. Iz usta mu je tekla krv. Rekao mi je da ga je M. J. udario u nos. Nikad u životu nisam video toliko krvi... Svašta sam pomislio. U tom trenutku pojavio se i M. J., koji mu je i naneo te povrede. Bio sam van sebe. Plašio sam se da ponovo ne izbije tuča. Možda sam dečaka malo gurnuo, želeo sam samo da se skloni. Rekao sam mu da me sačeka na drugom mestu", objašnjava Stevuljević, koji priznaje da je tim povodom s njim kontaktirao advokat kog su angažovali dečakovi roditelji.

"Dečak je sam otišao kući, a onda me je pozvao advokat i rekao da će da me tuži. Mislim da je to van svake pameti, ali šta da radim. To se jednostavno nije desilo! To mogu da potvrde i brojni učenici koji su bili u hodniku u tom trenutku", naglašava direktor.

Povređenog M. M. otac je prevezao u Institut za majku i dete.

Tagovi:
Sve vijesti