Kompanija m:tel otvorila Digitalnu fabriku

Autor:

Kreatori dobrih IT ideja će svoje ideje pretočiti pretočiti u realnost!

Kompanija m:tel otvorila Digitalnu fabriku Foto: Promo/m-tel

Večeras je u Podgorici otvorena m:tel digitalna fabrika - prvi ICT Hub u Crnoj Gori. M:tel digitalna fabrika je jedinstven centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija kod nas. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj visokih zvanica.


„Sa ponosom možemo da istaknemo da smo prvi telekomunikacioni operator u regionu koji otvara ICT HUB za Startup kompanije. ICT biznis je postao najatraktivnija i najprofitabilnija sfera poslovanja u koji se danas u svijetu ulažu stotine milijardi eura.  Međutim, mali broj zemalja u svijetu može da se pohvali sa sistematizovanom i organizovanom pomoći ICT firmama. Otvaranjem ovog prostora želja nam je da Crnu Goru stavimo u rang razvijenih zemalja koja će izvoziti svoja gotova softverska rješenja  čitavom svijetu.", kazao je izvršni direktor telekomunikacione kompanije, Vladimir Lučić.

Projekat će početi konkursom za Startup akademiju koja podrazumijeva program za  edukativnu i mentorsku podršku razvoju poslovnih ideja, master klasove i treninge, mentorske sesije i radionice sa međunarodnim stručnjacima, Meetup-ove i još mnogo drugih sadržaja.

Sve koji budu prošli konkurs očekuje konkretna podrška, prilagođeno mjesto za rad, tehnička podrška, Startup program, administrativna i pravna savjetodavna pomoć, odlična ekipa i umrežavanje sa drugim preduzetnicima.

"Tragamo za novim idejama i ljudima koji su spremni da pokrenu sopstveni tehnološki biznis i freelancerima koji traže inspirativan i motivišući prostor u kome će stvarati.", kazao je  Lučić.

Mtel će biti na raspolaganju kao eventualni partner za promociju, distribuciju, kao i investiranje u najbolje projekte. Ukoliko se predložene ideje uklope u strateške pravce razvoja, m:tel je zainteresovan da investira u njihov dalji razvoj. Investicije po projektu se kreću izmedju 30.000 i 100.000 eura zavisno od kompleksnosti ideje. Takodje, omogućiće im  povezivanje sa stranim investicionim fondovima koji investiraju u takve ideje, kao i predstavljanje i prezentaciju na bitnim konferencijama.

Pogledajte galeriju fotografija sa otvaranja:Otvarajući m:tel digitalnu fabriku ministarka Sekulić je istakla: „U stalnoj komunikaciji sa privredom dobijam upite zašto mi kao uprava ne uradimo više po pitanju korišćenja novih tehnologija... zašto ne uvežemo sisteme poreske uprave, carine, inspekcija, dozvola... dakle, naša privreda traži upotrebu novih tehnologija jer joj je neophodna. Inovacije više nijesu pitanje napretka, nego pitanje opstanka... Razvoj inovativnih ideja je naša nužnost i neophodnost privredi. Ovom prilikom čestitamo kompaniji Mtel na doprinosu razvoju novih tehnologija u Crnoj Gori i proglašavam Mtel Digitalnu Fabriku otvorenom.“

Više informacija o o ovom projektu možete naći na Facebook stranici Mtel Digitalna Fabrika, web site-u digitalnafabrika.mtel.me,  na adresi  Mtel Digitalne Fabrike ul.Vuka Karadžića  2-6 ili se na mejl adresi: digitalnafabrika@mtel.me.

Sve vijesti