Rijeka ipak kažnjena zbog "Ubij Srbina"

Autor:

Hrvatski šampion moraće da plati pun iznos kazne za vređanje Srba tokom utakmice protiv Olimpijakosa.

0
A- A A+

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) zvanično je odbila žalbu Rijeke zbog zatvaranja severne tribine za utakmicu s AEK-om u Ligi Evropa.

Hrvatski klub kažnjen je zbog nedoličnog ponašanja dela navijača na utakmici sa Olimpijakosom, a osim zatvaranja severne tribine, moraće da plati i 21.000 evra.

Navijači hrvatskog šampiona su, između ostalog, na toj utakmici skandirali "Ubij Srbina" i "Ko ne skače pravoslavac".

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i sprovođenja svih mera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sledećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 evra i zatvaranje celog stadiona, prenosi Hina.

Iz tabora hrvatskog prvaka objavili su da na Rujevici neće biti gostujućih navijača pa je celokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namenjen navijačima Rijeke.

Rukovodstvo Rijeke je pozvalo svoje navijače da se tokom utakmice suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje i bacanja bilo kakvih predmeta na teren kako bi se izbegle vrlo rigorozne sankcije.

Sve vijesti