Rijeka nagradila dječaka koji je Vučiću rekao...

Autor:

Šampion Hrvatske ugostio malog Tina Popovića, koji je bio nedavno u Beogradu i kojem je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi trebalo da izabere da navija za Zvezdu ili Partizan, a ne za Rijeku.

1
A- A A+

Osmogodišnji Tino je veliki navijač Rijeke, a to je pokazao kada je nedavno bio u Beogradu i u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na pitanje za koga navija odgovorio: "Za Rijeku".

Na to mu je Vučić rekao da bi trebalo da izabere neki veći klub, poput Crvene zvezde ili Partizana, ali mališan je ostao vjeran Rijeci.

"Treba da izabereš malo veći klub od Rijeke, Hajduka, Dinama", rekao mu je Vučić prilikom razgovora sa grupom djece iz Rijeke, Kostajnice i Zadarskog zaleđa, polaznicima ljetnje škole "Sveti Sava", koji su u glavnom gradu Srbije učili o srpskom jeziku, pismu (ćirilici), književnosti i kulturi.

PODSJETITE SE TOGA

Izvor: Tanjug

Rijeka je odlučila da nagradi ovog osmogodišnjaka za vjernost, pa je bio gost kluba na utakmici protiv vinkovačke Cibalije, a dobio je na poklon dres sa potpisima svih igrača.  

Hrvatski mediji su posvetili mnogo pažnje ovom susretu Vučića i mališana, posebno apostrofirajući detalj razgovora sa Tinom.

Nekoliko dana nakon toga, predsjednik Srbije je primijetio da je to za hrvatske medije bila velika tema, a nije, recimo, postavljanje ustaških tabi i simbola u Jasenovcu.

"Pa, zar Zvezda i Partizan nisu veći klubovi od Rijeke, Dinama, Hajduka?! Šta je tu toliko strašno? Ili, valjda, treba djeci da bude zabranjeno da navijaju za srpske klubove ili veće klubove?! To im je tema, a nije postavljanje ustaških znakova, to im je bogougodno djelo. Ali, jeste im strašan zločin ako nekome kažete navijaj za veći klub, pa makar taj 'strašni' klub bio i neki srpski klub. Strašan sam zločin počinio, čekam da me pozovu u Hag zbog toga, pritom nisam rekao ništa ružno o bilo kom drugom", rekao je Vučić.

Tagovi:
Sve vijesti