Uragan Irma: Stižu i da se šale (FOTO)

Autor:

Društvenim mrežama kruži fotografija TV objave da je "uragan Irma pokupio i ajkule iz okeana, pa će ih sijati po gradovima". Pogledajte šale na Twitter-u.

0
A- A A+

Kad je teško - humor pomaže.

Uragan Irma koji sije smrt na svom putu duž Kariba inspirisao je mnoge da se našale na društvenim mrežama. Tako je objavljena lažna fotografija vijesti na TV-u da je "uragan Irma pokupio i ajkule iz okeana, pa će ih sijati o gradovima".

Naravno, riječ je o aluziji na filmski serijal "Šarknado" (Sharknado - u slobodnom prevodu Tornado ajkula), koji je odavno tema raznih šala.

Povodom ovog "treš" filma, svojevremeno je čak i čovjek koji može da preživi u nemogućim uslovima, Ber Grils, dao ozbiljne savjete.

"Ako ste u vodi sa ajkulom, morate da joj pokažete samopouzdanje. Ako ona pliva ka vama i osjeti da ste zaplašeni, mašete rukama i nogama i pokušavate da se udaljite, shvatiće da ste plijen. Ako plivate ka ajkuli, ona postaje nesigurna da li ćete je napasti. Pokušajte da je udarite u oči, škrge, nos, jakim i preciznim udarcima. Opet, u ovom filmu, ajkule napadaju iz vazduha, pa bi najbolji savjet bio - potražite zaklon, a zatim oružje i probajte da je izudarate", rekao je on.

Hm, a šta uraditi ako ajkula leti ka vama?!

Pogledajte pojedine fazone sa Twitter-a

TREJLER ZA FILM "SHARKNADO 4" (obratite pažnju kad ajkula nalijeće na stripera)

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vijesti