Bolt i Getlin - poslednji put!

Autor:

U subotu uveče u Londonu poslednji put na stazi gledaćemo najbržeg čovjeka svih vremena Useina Bolta i njegovog arhi-rivala Džastina Getlina.

Još jednom!

Sprinteri Usein Bolt i Džastin Getlin ponovo će se danas međusobno boriti za odličja na Svjetskom atletskom prvenstvu, pošto su štafete Jamajke i SAD 4x100 metara izborile plasman u finale šampionata u Londonu.

Štafeta SAD, gde je novi šampion svijeta na 100 metara trčao u drugoj izmeni, bila je najbrža u prvoj grupi kvalifikacija s vremenom 37,70 sekundi. To je ujedno i najbolje vrijeme ove godine.

Američki atletičari su iza sebe ostavili štafete Velike Britanije i Japana, koje su se takođe kvalifikovale za finale.

U drugoj kvalifikacionoj grupi najbolje vrijeme imala je štafeta Jamajke - 37,95 sekundi. Bolt je trčao u poslednjoj izmjeni, bez problema je prestigao konkurente i imao dovoljno vremena da pogleda u stranu prije nego što je prošao kroz cilj. Boltu će večerašnje finale biti poslednja trka na nekom velikom takmičenju.

Iza selekcije Jamajke bile su štafete Francuske i Kine. Pored navedenih štafeta, u finale su se po vremenu plasirali i atletičari Turske i Kanade.

Finale je na programu večeras (subota) od 22.50.

Tagovi:
Sve vijesti