"Ivana je žrtva elektronske greške"!

Autor:

Nadležna komisija donela je konačnu odluku - Ivana Španović nije osvojila medalju, iako je skočila najdalje. Razlog - zihernadla!

Ivana Španović skočila je najviše, ali NIJE postala svetska šampionka.

Najboljoj srpskoj atletičarki otpao je takmičarski broj sa leđa i "skratio" joj skok dovoljno da ne osvoji nijednu medalju.

Iako je to bio šampionski skok, dovoljan za naslov svetske prvakinje, Ivanin zvaničan rezultat je bio 6,91 a ne više od 7,02, koliko je zapravo skočila.

Upravo tim rezultatom (7,02) Britni Ris završila je kao prvoplasirana, a srpskoj takmičarki za najduži rezultat konstatovan je skok od 6,96. Tako je centimetar delio od osvajanja treće uzastopne svetske bronze.

Odmah posle finala, Ivana Španović i srpska delegacija uložili su zvaničnu žalbu, što je objavio i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

On je u 22.50 poručio iz Londona da je srpska delegacija i dalje u kontrolnoj sobi, gde još čeka odluku komisije. "Uvidom u snimak, jedini jasan trag u pesku je otisak preko sedam metara", poručio je Jevrosimović.

Neposredno posle toga, Amerikanke Britni Ris i Tijana Bartoleta, kao i Ruskinja Darija Klišina popele su se na podijum i primile svoje medalje.

Tako je i stavljena tačka na žalbu srpske delegacije, s obzirom na to da je ceremonija ne bi bila izvedena bez dozvole zvanična i odluke da je trenutni plasman - konačni.

Konačno obrazloženje u Ivaninom slučaju je:

"Komisija je odbila žalbu. Ivana Španović je žrtva elektronske greške", poručio je Jevrosimović u 23.10 časova.

"Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na prvenstvu sveta u Londonu", dodao je on.

Na kraju - ostaje OGROMAN žal zbog slučaja koji će ostati upamćen u istoriji atletike.

Sve vijesti