Marović da uplati milion do sredine septembra

Autor:

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović ima rok do sredine septembra da uplati milion i sto hiljada eura budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

4
A- A A+

  Kako je pojasnio, ukoliko to ne učini do tog roka, sud će morati da mu oduzme dio imovine koji je založio kao hipoteku. Istim sporazumom o priznanju krivice pristao je da odleži tri godine i devet mjeseci zatvora, ali se ne zna kada će zakoračiti u Spuž, zbog bolesti. Advokat Begović kazao je za Pobjedu da se njegov klijent nalazi u specijalizovanoj bolnici za mentalno zdravlje, na tretmanu koji još traje.

Što se tiče novčane nadoknade, na ime obaveze od milion eura, on je založio nekretnine koje imaju tu vrijednost. U slučaju da ne uplati gotov novac, od te imovine će se nadoknaditi vrijednost koju su odredili vještaci, a koje je Tužilaštvo odredilo kazao je Begović. On je dodao da nepokretnost njegovog klijenta ima veću vrijednost od milion eura.

Za Marovićem je sredinom maja raspisana crvena Interpolova potjernica kako bi kaznu odslužio u Spužu. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ranije je kazao da će srpska policija postupiti po zakonu u slučaju Marovića, nakon što provjeri status Interpolove potjernice za njim i sazna njegovu lokaciju

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin nedavno je saopštio da hapšenje Marovića zavisi od srpskog MUP-a, te da će zvanična Podgorica nakon hapšenja uputiti zahtjev za njegovo izručenje.

Prema sporazumima koje je potpisao, Marović je učestvovao u malverzacijama prilikom gradnje Donjeg bulevara, puta u selu Krapina, platoa na Jazu, izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i u predmetima „Properti investment”, „Kopirajt“, „Prijevod i ,,TK plaza“.

Sve vijesti