StreetWorkout/Calisthenics takmičenje u Podgorici!

Prvo zvanično StreetWorkout/Calisthenics takmičenje u našoj zemlji održaće se 25-og juna u Podgorici.

2
A- A A+
Marko Rakočević Foto: mondo.me

Calisthenics(grčki: ljepota i snaga) je način treniranja koji se sastoji od raznih pokreta,tj. vježbi, uglavnom bez upotrebe dodatnih tegova i mašina, koristeći sopstvenu težinu tijela.

Ova sportska disciplina je u svijetu aktivna u školama, vojsci i na dječjim igralištima. Cilj Calisthenicsa je povećavanje mišićne mase, snage, izdržljivosti, eksplozivnosti, balansa, koordinacije, kontrole tijela itd. U ovom sportu zastupljene su vježbe vučenja (pull exercises) i vježbe guranja (push exercises), kao i skakanje, istezanje, savijanje.

O organizaciji takmičenja koje će se održati u našem gradu nam je nešto više rekao Marko Rakočević. Iako veoma mlad, Marko već ima zavidno iskustvo u StreetWorkout/Calisthenics takmičenjima.

On je sa uspjehom učestvovao na takmičenjima  u zemljama iz okruzenja,Srbiji, Bosni i Hercegovini, i odlučio  da zajedno sa ostalim Calihstenics pobornicima napravi sličan događaj po prvi put  u našem glavnom gradu.

,,Po prvi put ove godine ćemo organizovati StreetWorkout takmičenje u Podgorici, 25.06.2017 na lokaciji Brdo Gorica, i to u saradnji sa Avanurističkim parkom Gorica, koji nam je izašao u susret da pomogao oko neophodnih sredstava", kaže za MONDO Marko i poziva sve takmičare koji su u mogućnosti da dodju i da se oprobaju u nekoj od disciplina, uz dobrodoslicu i svima koji hoce da gledaju ovaj performans snage.

Marko Rakočević Foto: mondo.me

Discipline:
1.FreeStyle
2.Zgibovi
3.Propadanja
4.Zgibovi s opterecenjem (12kg,16kg,32kg)
5.Propadanja s opterecenjem (16kg,32kg,48kg)
6.Apsolutni Zgibovi
7.Cucnjevi za djevojke (bw)

Kategorije:
1. Do 75kg
2.Od 75kg do 85kg
3.Preko 85kg
4.Do 18 godina i preko 18 godina samo vazi za disciplinu (FreeStyle)

Nagrade:
1.Prvo mjesto zlatna medalja, za freestyle pehar,diploma
2.Drugo mjesto srebrna medalja,diploma
3.Trece mjesto bronzana medalja,diploma

Prijave za takmičenje mozete slati na mail barbrothersmne1@gmail.com ili putem Facebook-a na profile Marko Rakočević i Filip Radošević.

Tagovi:
Sve vijesti