Trener CSKA šokiran zbog pitanja o Spanulisu

Autor:

"Da li ste ozbiljni kada me to pitate? Je l' to šala?", uzvratio je Itudis novinaru posle poraza od Olimpijakosa.

Dimitris Itudis, učenik najtrofejnijeg trenera Evrope, Željka Obradovića, osvojio je Evroligu prošle sezone u Berlinu.

Ove, kao branilac titule, imao je tu nesreću da je Olimpijakos učestvovao na Fajnal foru, a da je Vasilis Spanulis bio zdrav i oran da napravi novi podvig.

Kada je "Biliju" to i uspelo, za svega tri minuta i 15 sekundi, Itudis je u svojustvu poraženog trenera morao pred novinare. I... nimalo mu se nije svidelo pitanje o tome da li je imao spreman plan kako da zaustavi Spanulisa.

"Da li ste ozbiljni kada me to pitate? Pitate me da li sam imao plan za Spanulisa? Je l' to neka šala?", uzvraćao je pitanjima grčki stručnjak na klupi ruskog kluba i gledao okolo tražeći objašnjenje.Novinar je ostao bez odgovora, mada je i ovo na neki način bio odgovor…

Pre toga, Itudis je rekao "istorija ne igra košarku", već to radi "sadašnjost".

"Ovo polufinale je bilo kao finale. Imali smo dobre momente, ali su nam naneli mnogo štete pod obručima. Imali su osam ofanzivnih skokova u prvoj i čak devet u četvrtoj četvrtini. Odradili su odličan posao u šutu, skoku, sve ono što nas je bolelo", rekao je Itudis i dodao:

"Imali smo otvorene pozicije, oni su imali otvorene pozicije, oni su svoje pogodili…"

Za kraj, konstatovao je…

"Nećemo imati priliku da branimo titulu u nedelju, ali tako stoje stvari na Fajnal foru. Istorija kaže da smo izgubili dva polufinala od Olimpijakosa od kada sam ja došao ovde (u CSKA) da budem prvi trener. Imaju sjajan tim, ali o tome ne moram da govorim kada je Olimpijakos u pitanju. Sva četiri tima ovde su sjajna, ali košarku ne igra istorija, već je igra sadašnjost", zaključio je Itudis.

Tagovi:
Sve vijesti