Skroman Xperia telefon povoljne cijene

Sony je bez mnogo buke najavio novi model pametnog telefona, Xperia L1 sa, ne tako moćnim karakteristikama, ali sa potencijalno, vrlo pristupačnom cijenom.

Skroman Xperia telefon povoljne cijene Foto: PROMO/SONY

Sony je tiho najavio svoj novi pristupačan model pametnog telefona, po imenu Xperia L1. Biće lansiran u aprilu na određenim tržištima širom svijeta.

Kao što se i dalo očekivati, Xperia L1 nije nikakav šampion performansi. Unutar plastičnog kućišta nalazi se ekran od 14 centimetara dijagonale i 720p rezolucijom. Pokreće je 1.4 GHz MediaTek MT6737T quad-core procesor, ima 2 Gb RAM-a, zadnju kameru od 13 MP, prednju selfi kameru od 5 MP i bateriju od 2.620 mAh.

Kada je riječ o mrežama, Xperia L1 podržava 4G LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.2 sa aptX, NFC, A-GPS, GLONASS i USB Type-C. Telefon radi na Android 7.0 Nougat operativnom sistemu i ima mjesta za dvije SIM kartice.

Kada se pojavi u prodaji sledeće mjeseca, Xperia L1 će biti dostupna u tri boje: crnoj, bijeloj i rozoj. Nažalost, još uvijek ne znamo koliko će telefon koštati, ali su iz Sony-ja obećali da će biti pristupačan prenosi TechnoBuffalo.


Tagovi:
Sve vijesti