Viber uveo i plaćanje poziva

Viber servis sada nudi i opciju pozivanja korisnika koji nemaju Viber na telefonu, tabletu ili računaru. Cijena poziva niža od Skype usluge.

0
A- A A+

Viber aplikacija dobila je Viber Out servis, koji omogućava da iz aplikacije pozovete gotovo bilo koji telefonski broj na svijetu, uz nadoknadu, bez obzira da li taj korisnik ima ili nema instaliran Viber.

Cijene poziva su raznolike, ali u Viberu tvrde da su daleko povoljnije od Skype usluge. Kredit može da se kupi i iz Srbije putem kreditnih kartica (tri tipa), a sistem funkcioniše po principu pripejd usluge. Cijena poziva po minutu za Srbiju iznosi 12.2 američka centa (oko 10.2 dinara) za fiksnu telefoniju i 30.5 američka centa za mobilnu telefoniju (oko 25.53 dinara).

"Viber Out je usluga kojom milionima naših korisnika želimo da pružimo nove mogućnosti telefoniranja u bilo kom trenutku, prema bilo kojoj mreži. Naravno, nastavićemo da razvijamo i da poboljšavamo uslugu i sve to po što je moguće nižim cijenama. Iskreno se nadamo da će korisnici prepoznati naš trud", rekao je ispred Vibera jedan od njegovih direktora, Talmon Marko.

Viber Out usluga je omogućena na Android i iOS uređajima, dok će za Windows Phone biti dostupna uskoro.

(Marko Čavić, MONDO)

Sve vijesti