Angry Birds: Prasići uzvraćaju udarac

U novom, neočekivanom zapletu igre, zelene svinje će pokušati da odbrane jaja koja su ukrala od šarenih ptičica.

0
A- A A+

Gejmerski internet portal - Pocket-Lint.com - došao je do saznanja da će Rovio uskoro na tržište izbaciti novi nastavak Angry Birds igre, u kojem će zeleni prasići napadati ptice, od kojih su prethodno ukrali jaja.

Kako ekskluzivno saznaje portal, Rovio ovim nastavkom planira da izađe u susret sve većem broju igrača širom svijeta, koji su tražili osvetu zelenih prasića i uništenje ptica. Sistem igranja biće potpuno isti, ali će uloge biti zamijenjene - sada će prasići istrebljivati ptičice i na taj način će odbraniti jaja koja su im ukrali.

Nema podataka o tome kada će se igra pojaviti na tržištu i za koje platforme. Pocket-Lint.com ne očekuje da to bude zasebna igra, nego nova nadogradnja neke od postojećih.

Rovio je softverska kompanija, zaslužna za sve Angry Birds igre do sada, koja je samo prošle godine zaradila 99 miliona dolara. Prva igra se pojavila 2003. godine za iPhone i trenutno je igra preko 200 miliona igrača svaki dan!

Igra se nedavno preselila i na Facebook, gdje se može igrati potpuno besplatno, a prije nekoliko mjeseci je iskoračila sa "pametnih" platformi i pojavila se u "svedenoj" verziji i za "obične" Nokia Asha telefone.

Ne sumnjamo da će svinje dobro iskoristiti svoju šansu i osvetiti se ptičicama za sve napade do sada!

(MONDO)

Sve vijesti