Svijet

HOROR SNIMCI IZ SAD! AUTOMOBILOM GAZI LJUDE NA PARADI: Uletio u masu - 5 mrtvih, 40 povrijeđenih, čak i DJECA! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nije poznato da li je napad u Viskonsinu povezan sa terorizmom.

Izvor: Youtube/printscreen/ WISN 12 News

Najmanje pet osoba je poginulo, a više od 40 je povređeno kada je automobil u punoj brzini uletio u masu na božićoj paradi u gradu Vokiša, u američkoj državi Viskonsin.

Den Tomson, šef policije Vokiša, naglasio je da je osoba koja se smatra odgovornom za incident u pritvoru, dok je vozilo pronađeno 32 kilometara zapadno od Milvokija.

"Vozilo je udarilo u više od 20 osoba. Među povrijeđenima ima i djece, a nekoliko smrtnih slučajeva je posledica ovog incidenta", rekao je Tomson.

Kako je naveo, jedan policajac je pucao na vozilo.

Rojters prenosi da nije poznato da li je incident povezan sa terorizmom.

Lokalni mediji su saopštili da su Hitne službe prebacile 11 odraslih i 12 djece u šest bolnica u tom okrugu, a da su porodice i prijatelji prevezli još mnoge u bolnice u Viskonsinu.

Bolnica za djecu u Viskonsinu objavila je na "Tviteru" da je primila 15 pacijenata, ali nije prijavila nijedan smrtni ishod.

Na video-snimku objavljenom na internetu vidi se crveno sportsko terensko vozilo kako prolazi kroz paradu, naletivši na više od deset ljudi prije nego što je masa potrčala sa trotoara kako bi povređenima pružila pomoć.

Tagovi

SAD